StoryEditor

Je nedeľa večer a zajtra do práce? 12 vecí, ako úspešne zvládneme prvý deň v týždni

27.09.2015, 07:35
Autor:
msemse
Pondelok ráno je najkritickejší čas pracovného týždňa. Tento čas ovplyvní celý týždeň. Ako sa naštartovať, aby sme modré pondelky úspešne zvládali?

1. Vstaňme skôr.

Ako tvrdí Jacquelyn Smithová z Business Insider, úspešní ľudia chodia do postele v nedeľu večer v rozumnú hodinu, pokojne sa vyspia a vstanú v pondelok skoro ráno. „Keď zazvoní budík, a váš vnútorný hlas vám povie, že ste išli do postele neskoro večer na to, aby ste tak skoro vstali, alebo že ešte ďalších päť minút v posteli vás nebude bolieť, nepočúvajte ho,“ píše Ciara Conlonová pre Lifehack.

2. Cvičme.

Rozcvička rozprúdi krvný obeh, poskytne nám dávku endorfínov, ktoré nám spravia dobrú náladu.

3. Raňajkujme.

Určite nám nepomôže, keď počas rannej porady nám bude škŕkať v bruchu a my budeme sledovať hodinky a netrpezlivo čakať na čas obeda. Doprajme si zdravé raňajky.

4. Príďme načas.

V pondelok sú cesty plnšie, než v iné dni, preto odíďme z domu skôr a vyhnime sa zápcham.

5. Upracme si stôl i pracovnú plochu v počítači

Ak sme si svoj stôl neupratali v piatok, urobme tak v pondelok hneď ráno. Upracme si aj pracovnú plochu v počítači. Nech na nej ostanú len tie najdôležitejšie súbory. A budeme tak pripravení, keď my, alebo náš šéf či kolegovia, budú niečo potrebovať na poslednú chvíľu.

6. Pozdravme svojich kolegov i šéfa.

Pozdrav je dôležitý každý deň, ale cenný je zvlášť v pondelok, keď kolegovia potrebujú viac podpory. Ideálne je v pondelok ráno sa  s kolegami trochu porozprávať, posilňuje to pocit spoločenstva v každom z nás.

7. Urobme si plán.

Buďme skutoční profesionáli, naplánujme si niekoľko cieľov na deň i celý týždeň. A keď splníme väčšinu z nich, môžeme byť spokojní, máme pred sebou ďalší týždeň na dosiahnutie ďalších cieľov.

8. Vizualizujme si svoje úspechy.

Keď si dokážeme predstaviť pozitívne výsledky našich projektov, budeme vedieť ľahšie definovať kroky, ktoré nás k požadovaným výsledkom dovedú.

 9. Zamerajme sa na náročné výzvy.

Je jednoduché odsunúť náročne úlohy, ale naša energie je najsilnejšia v dopoludňajších hodinách, takže to je ideálny čas na vyriešenie najťažších úloh.

10. Usmievajme sa.

Úsmev je asi posledná vec, na ktorú pondelok ráno myslíme, ale úsmevom dokážeme na kolegov preniesť dobrú náladu a pozitívnu energiu.

11. Hovorme nie.

Pondelok ráno sa stretávame s množstvom príležitostí na rozptýlenie. Diplomaticky a zdvorilo ich odmietnime s tým, že sa zapojíme neskôr. Výnimkou je, ak nás potrebuje šéf.

12. Pamätajme na utorok.

Úspešne zvládnuť pondelky, to je výzva pre každého. Ak dokážeme ustáť všetky rozptýlenia a sústredíme sa na plánovanie, môžeme byť pokojní - o deň neskôr už ďalší pondelok nebudeme musieť prežívať.

01 - Modified: 2007-09-26 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Rozlúčka s francúzskym Chaplinom
01 - Modified: 2024-03-07 09:34:10 - Feat.: - Title: Úspech predstavuje veľký prínos v rámci vývoja sebadôvery 02 - Modified: 2024-02-16 09:00:15 - Feat.: - Title: Banská Štiavnica v New York Times. Známe americké noviny ospevujú obľúbenú atrakciu: Absolútna šupa, reaguje zakladateľ 03 - Modified: 2024-01-09 10:25:56 - Feat.: - Title: Láka ťa sólo cestovanie, ale máš strach? RADY a TIPY známeho cestovateľa ti pomôžu prekonať obavy 04 - Modified: 2024-01-02 14:34:47 - Feat.: - Title: Hviezdy im budú priať vo veľkom: Tieto znamenia zverokruhu čaká úspešný a šťastný rok 05 - Modified: 2023-12-06 23:00:00 - Feat.: - Title: Kariéra youtubera (nie) je pre každého. Nadšenie môže veľmi rýchlo vystriedať sklamanie
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
16. apríl 2024 18:12