StoryEditor

Strácate inšpiráciu a nevyužívate svoj potenciál? Zrejme je čas na zmenu

10.09.2014, 15:45
Autor:
mramra
Ak máte dlhodobo pocit v práci, že vás nebaví alebo vám za chrbtom stojí zlý šéf, nestrácajte čas. Začnite si hľadať nové miesto.

Je úplne normálne, ak máte zlý deň v práci, či dokonca týždeň. No ak tento stav pretrváva dlhšie, možno je čas zamyslieť sa nad zmenou prostredia. Týchto deväť znamení by ste v práci nemali ignorovať.

1. Ste znudení a bez inšpirácie.

Spomínate si začiatky vo svojej práci? Určite ste boli plní vášne a nadšenia každé ráno, keď ste sa pripravovali do práce. Ak sa momentálne nachádzate v bode, že sa do práce netešíte a práca vás nebaví, možno je to prvé znamenie, že by ste ju mali zmeniť.

2. Sľubujete si, že určite odídete.

Ľudia si často nahovárajú, že tie dva či tri dni plné stresu a vyťaženosti boli len krátkodobou záležitosťou. Ak sa ráno prebúdzate s takouto myšlienkou, zrejme sa len vnútorne utešujete, že to nie je až také zlé. A preto namiesto toho, aby ste si každý deň sľubovali, že dáte výpoveď, začnite sa prezentovať mimo priestoru firmy. Vytvárajte si meno, vďaka ktorému si vás všimne potencionálny zamestnávateľ.

3. Nezapadáte.

Máte skvelú prácu, skvelý plat, no niečo nesedí na vašom kolektíve. Uvedomujete si, že zrejme do tejto spoločnosti a jej kultúry nepatríte. Skúste nájsť riešenia, ktoré vám pomôžu „udomácniť sa“ - niekedy pomôže zmena pracovného tímu či odlišné oddelenie. Ak nič nefunguje, dajte výpoveď.

4. Nechcete takú prácu, akú má váš šéf.

Každý z nás túži po kariérnom raste. No ak si nedokážete predstaviť sami seba v šéfovej koži či na jeho pozícii, porozmýšľajte, či nezmeniť zamestnávateľa ešte pred tým, ako príde rad na vás.

5. Nezaujímate sa o to, čo predávate.

Chvíľu nemyslite na plat, pozíciu a vašich kolegov. Ak zisťujete, že vás vôbec nezaujíma produkt či služba, ktorú pre firmu ponúkate, zrejme to nie je práca pre vás.

6. Máte hrozného šéfa.

Prečo by ste mali trpieť niekoho, kto je náročný, nekompetentný a sebecký každý deň v práci? Ak má váš nadriadený podobné povahové črty a nechystá sa odísť, zrejme budete musieť odísť vy.

7. Ste nevýkonní.

Hoci máte práce vyše hlavy, nemáte potrebu stihnúť všetko za každú cenu. Práca vám je čím ďalej, tým viac ukradnutá, čo nevedie k produktivite ani náhodou. Ak vás práca nenapĺňa a nemáte chuť sa posúvať vpred, je čas na zmenu.

8. Ste vystresovaní, pociťujete úzkosť a nie ste šťastní.

Sú dobré a zlé dni, ktoré sa pochopiteľne striedajú. No ak sa situácia, že sa vám ráno nechce vstať do práce, opakuje s pravidelnosťou, pravdepodobne sa črtá problém. Áno, práca nie je zábava, no ak vás nerobí šťastnými, je čas prehodnotiť svoje zamestnanie.

9. Nevyužívate vaše skúsenosti.

Namiesto toho, že mrháte váš potenciál na mieste, kde si vás nevážia, začnite si hľadať nové.

Zdroj: businessinsider.com

01 - Modified: 2006-10-12 07:48:50 - Feat.: 0 - Title: Ide o Harabinovu kariéru?
01 - Modified: 2024-04-26 13:21:43 - Feat.: - Title: Nemecký inštitút očakáva rast nezamestnanosti na najvyššiu úroveň za takmer desaťročie 02 - Modified: 2024-04-23 13:00:00 - Feat.: - Title: Sľúbili im prácu v Rusku. Bez ich zvolenia však skončili na ukrajinskom fronte 03 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 04 - Modified: 2024-04-01 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceš žiť ako Chandler? Dostaneš 10-tisíc za to, že sa presťahuješ do Tulsy v Oklahome 05 - Modified: 2024-03-27 15:54:37 - Feat.: - Title: Volkswagenu na Slovensku chýba tento rok až 1 500 zamestnancov. Kritická je situácia so špecialistami
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
01. máj 2024 16:44