StoryEditor

Odhaľte klamára na prvý pohľad. Tu je šesť jasných signálov

09.06.2015, 10:53
Autor:
zubzub
Už aj vedci odhalili znaky, ktoré jednoznačne usvedčujú človeka z klamstva. Odhaľte ich aj vy.

Najnovší výskum Leanne ten Brinke z Univerzity v Kalifornii odhalil, že naše inštinkty na posudzovanie klamárov sú celkom dobré, no keď si máme vedome uvedomovať znaky, ktoré vysielajú klamári, je to už horšie. Lillian Glass, analytik reči tela, ktorý pracoval s FBI, hovorí, že na odhalenie klamára potrebujete najprv vedieť, ako sa človek správa bežne. Až potom môžete zistiť, či vám daný človek klame. Tu je pár trikov, ktoré vás poľahky naučia odhaliť klamára.

Často menia pozíciu hlavy

Ak niekto neustále pohybuje hlavou, keď ste mu položili priamu otázku, môže to znamenať, že vám klame.

Zmení sa ich dych

Keď niekto klame, začne sa mu ťažšie dýchať. "Je to podmienené reflexom," hovorí Galss.

Opakujú slová či frázy

Deje sa to preto, že sa nás, a dokonca aj seba snažia klamári presvedčiť o tom, čo práve hovoria. "Snažia sa takpovediac overiť lož vo svojej mysli." Napríklad hovoria "Ja nie... ja nie....," vysvetľuje Glass. Týmto spôsobom navyše získavajú čas, na to, aby si usporiadali myšlienky.

Dotýkajú sa oblasti úst

"Veľavravné znamenie klamstva je, keď si osoba automaticky dáva ruky pred ústa. Dávajú tak najavo, že nechcú daný problém riešiť či odpovedať na otázku," tvrdí Glass. Týmto spôsobom sa jednoducho snažia ukončiť konverzáciu.

Majú nohy v pohybe

Ak si človek často prekladá nohu cez nohu či inak pohybuje nohami, dokazuje to fakt, že klamár sa cíti nepríjemne až nervózne. Naznačuje to tiež, že by z konverzácie najradšej ušiel. Toto je jeden z najjednoduchších spôsobov, ako odhaliť klamára.

Zízajú a nežmurkajú

Keď ľudia klamú, je bežné, že s vami stratia očný kontakt. Ak je však klamár dostatočne prefíkaný, usilovne s vami udržiava očný kontakt, takmer vôbec nežmurká a to preto, aby vás mohol manipulovať. Keď ľudia neklamú, občas presúvajú svoj pohľad na okolie, neboja sa na okamih stratiť s vami očný kontakt a potom sa k nemu opäť vrátiť. Avšak opatrní by ste mali byť aj pri prílišnom mrkaní

Zdroj: businessinsider.com

01 - Modified: 2007-06-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vízová kompenzácia
01 - Modified: 2024-04-23 13:00:00 - Feat.: - Title: Sľúbili im prácu v Rusku. Bez ich zvolenia však skončili na ukrajinskom fronte 02 - Modified: 2024-04-23 14:01:19 - Feat.: - Title: Na Slovensku podniká takmer trikrát viac mužov, ako žien 03 - Modified: 2024-04-22 17:32:51 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Multimiliónový biznis hlinikárov z Ľupče je zachránený. Dlhy majú splatiť najmä vďaka investíciám 04 - Modified: 2024-04-22 10:00:00 - Feat.: - Title: Kraľuje sociálnym sieťam a láka na extrémne zľavy. Za globálnym úspechom značky Shein sa však skrýva omnoho viac 05 - Modified: 2024-04-15 13:42:00 - Feat.: - Title: Alagič sa kajá: Firma jej zrušila biznisovú spoluprácu kvôli Pellegrinimu. Najprv penila, teraz toto!
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 20:50