StoryEditor

Majetok z konkurzov sa predáva ľahšie. Cez nový portál

07.06.2015, 14:00
Autor:
turtur
Predaj majetku cez Obchodný vestník už nezodpovedal potrebám správcov, veriteľov, úpadcov, ale ani občanom. Cez portál Mercudo je to jednoduchšie.

Na Slovensku sa sprehľadňuje a uľahčuje predaj majetku z konkurzných konaní. Zásluhou Mercuda - univerzálneho komunikačného nástroja pri speňažovaní majetku z konkurzných konaní.
Pomôže to samotným správcom, konkurzným veriteľom a sudcom, ale aj rezortu spravodlivosti. K dispozícii bude aj širokej verejnosti. Teda komukoľvek, kto bude mať záujem o výhodné odkúpenie hnuteľného a nehnuteľného majetku, pohľadávok, alebo prípadne podnikov ako celkov.

Jediným miestom, na ktorom sa doteraz súpisy majetkov z konkurzov ponúkali na predaj, bol Obchodný vestník, ktorý nezodpovedá súčasným potrebám správcov, veriteľov, úpadcov, ale ani potrebám radových občanov, ktorí by o takýto majetok mali záujem.
„Idea centralizovaného portálu vznikla spontánne, pri našej bežnej práci. Správe konkurzov a reštrukturalizácii firiem sa venujeme veľa rokov a pravdou je, že súčasný systém je zastaraný a neprehľadný. Obchodu s majetkom chýba
transparentnosť a efektívnosť. Do speňažovania majetku v konkurzných konaniach prinášame konkurzným
veriteľom a správcom konkurznej podstaty nástroj, pomocou ktorého budú môcť sledovať ponuky od kupujúcich a vyberať si z nich najvýhodnejšie.
Mercudo je portál, na ktorom sa ktokoľvek môže uchádzať o majetok z konkurzov. Zároveň tým uľahčíme život jednotlivcom a firmám, ktorých majetok sa predáva, aby čo najlepšie a najrýchlejšie splatili svoje záväzky. Súpisová hodnota majetku v Mercude je momentálne viac ako 63 miliónov eur,“ zhrnuli zakladatelia projektu Igor Hudoba a Jozef Jagerský.

Cez Mercudo sa môžu predať autá, stroje, i celé podniky

„Je to krok správnym smerom. Banky ako jeden z najčastejších účastníkov konkurzov môžu len podporiť tento projekt hlavne z dôvodu rýchlosti, transparentnosti ale aj jednoduchého prístupu k predávanému majetku. Lebo predaj cez obchodný vestník je naozaj zastaraný a nepružný systém,“ dodal Dionýz Főldes z VÚB banky.

Cez Mercudo sa predáva hnuteľný a nehnuteľný majetok: autá, nábytok, reality, tovar, stroje, podniky, elektro a tiež pohľadávky. Záujemcovia ho nájdu na adrese: www.mercudo.com

Nakupovať sa dá trojakým spôsobom

Po vybratí kategórie majetku sa na portáli dá nakúpiť troma spôsobmi:
1. Aukciou – správca určí vyvolávaciu cenu
2. Ponukou - navrhnutím vlastnej ceny správcovi, alebo akceptovaním správcom navrhnutej ceny
3. Oznámením o verejnej dražbe - informácia o termíne konania verejnej dražby, ktorej je nutné sa zúčastniť

01 - Modified: 2007-06-19 10:01:29 - Feat.: 0 - Title: Bingo či vyvolávanie duchov
01 - Modified: 2024-04-25 20:00:27 - Feat.: - Title: Putin vyzýva na zdržanlivosť pri zabavovaní majetku firiem. Štát preberá kontrolu po odchádzajúcich firmách 02 - Modified: 2024-04-07 08:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Ďalšie nádherné mestečko predáva domy za jedno euro. Záujem je však veľmi malý, toto je dôvod 03 - Modified: 2024-04-04 12:00:00 - Feat.: - Title: Prémiovky bez šance? Xiaomi už predáva elektromobil SU7, cena mnohých prekvapí 04 - Modified: 2024-04-03 10:44:04 - Feat.: - Title: Výkonný tablet z Číny sa začne predávať začiatkom budúceho týždňa. Prinesie silné parametre za prijateľnú cenu 05 - Modified: 2024-04-02 13:14:11 - Feat.: - Title: Očakávaná Dacia už aj na Slovensku: Koľko stojí ľudové SUV pre masy v novej forme?
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 19:20