StoryEditor

Chcete byť privátny klient? Musíte byť v balíku

23.09.2014, 00:00
Exkluzívne služby, ktoré banka poskytne významnému zákazníkovi, dostane aj jeho rodina

Osobný bankár, individuálny prístup či poradenstvo investovania do archívneho vína. Aj toto sú bonusy, ktoré dostávajú V.I.P klienti v rámci „rozmaznávania“ od svojej banky. A nielen oni, ale aj ich rodinní príslušníci. „Služby privátneho bankovníctva sú samozrejme dostupné aj pre rodinných príslušníkov klienta podľa jeho želania.  V banke uplatňujeme tzv. rodinný princíp starostlivosti o klienta,“ hovorí Peter Guľvaš, riaditeľ odboru privátneho bankovníctva VÚB banky. Samozrejmosťou je zachovanie dôverných informácií v tajnosti. „Privátne bankovníctvo poskytuje bonitnému klientovi a jeho rodinným príslušníkom individuálnu bankovú starostlivosť s maximálnou diskrétnosťou,“ hovorí Štefan Frimmer, hovorca Slovenskej sporiteľne. Služby pre rodinu privátneho klienta poskytuje aj J&T banka – v rámci služby Family office.

Individuálna starostlivosť a osobný bankár

Privátne bankovníctvo je exkluzívna nadštandardná služba. Neposkytujú ju automaticky všetky banky, ale ak áno, potrebujete mať u nich uložené dostatočné množstvo peňazí.  „Táto starostlivosť nie je určená pre každého, nielen z hľadiska kvality, ale, samozrejme, aj ceny. Privátny bankár rieši všetky klientove požiadavky s dostupnosťou 24 hodín denne, 7 dní v týždni,“ hovorí Katarína Boledovičová, riaditeľka privátneho bankovníctva Tatra banky. Rozdiel v službách privátneho a retailového bankovníctva je najmä v oblasti investícií, keďže privátne bankovníctvo sa primárne zameriava na dlhodobé zhodnotenie finančných prostriedkov solventného klienta. „Každý klient má k dispozícii svojho privátneho bankára, ktorý je profesionálne vyškolený špecialista v oblasti bankových a investičných produktov a podlieha tým najprísnejším kritériám. Klientovi poskytuje individuálnu starostlivosť, ktorá mu zabezpečí efektívnu správu financií,“ hovorí Zuzana Eliášová, hovorkyňa ČSOB. 


Čo dnes nájdete v prílohe Investor na tému privátne bankovníctvo

- aké podmienky musíte splniť, aby ste sa stali privátnym klientom
- čo ponúkajú banky v rámci privátneho bankovníctva
- rozhovor s Jozefom Krammerom z Privatbanky

Špecializovanú prílohu nájdete v dnešných tlačených HN.
Alebo si môžete jednoducho objednať pdf vydanie (aktuálne v deň vyjdenia, t. j. v utorok 23. septembra 2014) cez SMS na váš mail TU.

Staršie čísla HN v pdf formáte na stiahnutie nájdete tu.

Celý článok o privátnom bankovníctve nájdete tu.

Rozhovor s Jozefom Krammerom nájdete tu.

01 - Modified: 2006-10-23 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: V SKRATKE
01 - Modified: 2024-04-25 12:29:07 - Feat.: - Title: Investovať či neinvestovať do zlata? To je otázka 02 - Modified: 2024-04-21 21:52:36 - Feat.: - Title: Šéf novej banky pre HN: Do konkurenčného boja na Slovensku chceme vstúpiť už v januári 03 - Modified: 2024-04-19 09:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Žena priviedla mŕtveho strýka do banky, aby získala úver. Držala mu hlavu aj pero, zamestnancov však neoklamala 04 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 05 - Modified: 2024-04-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Slovenské firmy sa otvárajú novinkám, viaceré skúšajú zdieľanie áut
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 11:40