StoryEditor

Desať vecí, ktoré by ste mali dostať zadarmo

04.07.2014, 00:00
Najlepšie sa nakupuje bez peňazí. A pri týchto produktoch by to malo byť možné.

Povedzme si to otvorene. Máločo vás poteší viac, ako keď niečo dostanete zadarmo. Vlastne veci zadarmo sú absolútne najpopulárnejším obchodným artiklom. Aspoň z pohľadu spotrebiteľa. Od smartfónov až po jedlo v reštaurácii, na trhu viete nájsť tovar bez poplatku.

A čo môžete dostať „free“?

Smartfóny s Androidom

Ak ste fanúšikom telefónov s operačným systémom od Googlu, máte šťastie. Dnes je v obehu toľko rôznych smartfónov s Androidom, že sa nimi o chvíľu trh naplní. Dôsledkom je, že hodnota mnohých modelov rýchlo klesne až na nulu (samozrejme pri viazanosti na dva roky). Ak by sme teda sledovali túto logiku, nový Samsung Galaxy S5 by ste mohli bezplatne dostať už koncom leta.

Antivírový softvér

Ak ste trochu zorientovaný v IT technológiách, už dnes nájdete na internete množstvo antivírových programov, ktoré sú vo svojej podstate voľne k dispozícii. Buď si vyberiete niečo od Newegg alebo Fry´s Electronics, ktoré si síce kúpite, ale následne dostanete po splnení podmienok peniaze späť. Alebo sa môžete vydať cestou Avastu, ktorý je skutočne zadarmo.

Sťahovanie MP3

Dostať sa legálnou cestou k celému albumu môže byť zložité. Ale napríklad na Amazone sa viete dopracovať k toľkým voľným kreditom na sťahovanie hudby, že uspokojíte aj náročnejšieho hudobného fanúšika. Naviac Amazon má momentálne k dispozícii asi 50-tisíc rôznych pesničiek vo forme free download.

Aplikácie na smartfóny

Aplikácie zadarmo sú dostupné už hocikde. Ale to už fanúšikovia mobilných aplikácii dávno vedia. Vec sa však má tak, že podobne ako smartfóny, aj aplikácie časom strácajú svoju hodnotu. Preto si treba vystriehnuť správny moment. A ak sa vám nechce sledovať internetový obchod každý deň, môžete si nastaviť mailový poplach, ktorý vás upozorní, ak cena aplikácie klesne na nulu.

Predplatné časopisov

Môžete si vybrať zadarmo predplatné rôznych magazínov. Len v posledných mesiacoch na túto taktiku stavilo mnoho amerických časopisov ako Wired, Wine Specator alebo Maxim.

Knihy

Choďte do knižnice. Alebo skúste pohľadať aj v priestore jednotiek a núl. V súčasnosti sú k dispozícii doslova kvantá rôznych elektronických kníh. Napríklad „Project Gutenberg“ ponúka viac ako 39-tisíc rôznych kníh na stiahnutie.

Filmy a televízia

Pozerať filmy a televízny program bez toho, aby ste platili čo i len cent? Áno, ide to. Môžete na to ísť cez online stream, kde je však otázna kvalita. Skúste taktiež vo svojom okolí pohľadať nejaké verejné projekcie v rámci letných akcií, ako napríklad kinematograf.

Výlety

Ak nepatríte k ľuďom, ktorí potrebujú ísť na dovolenku lietadlom priamo do letoviska a celú ju stráviť v hoteli, sú možnosti, ako minimalizovať cestovné náklady takmer na nulu. Autostop je pochopiteľne tá úplne najlacnejšia alternatíva. Ale ak sa chcete vyhnúť riziku nocľahu uprostred tmavého lesa, skúste pohľadať špecializované internetové stránky, ktoré spájajú záujemcov o odvoz s tými, ktorí sa o miesto v aute radi podelia.

Narodeninové „odmeny“

Narodeninové darčeky od blízkych, či priateľov sú samozrejmosťou. Rovnako ako oslava niekde v podniku spojená s obrovským účtom. Skúsili ste si však niekedy vybrať podnik podľa toho, či neponúka nejaké akcie pre narodeninových oslávencov? Často sa tak dostanete k bezplatnému nápoja alebo zákusku, poprípade vás vpustia do klubu bez vstupného.

Čokoľvek iné

Fantázii sa medze nekladú. Bez väčších problémov nájdete na internete veci, ktoré vám ostatní ľudia prenechajú za odvoz. Napríklad taká posteľ býva pomerne drahou záležitosťou. Prečo si teda nezobrať použité europalety a nespraviť si posteľ z nich?

01 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent 02 - Modified: 2024-04-02 10:00:00 - Feat.: - Title: Marvel predstavil novú multiplayerovú strieľačku. Zadarmo si budeš môcť zahrať za Avengerov či Strážcov galaxie 03 - Modified: 2024-01-06 10:00:00 - Feat.: - Title: Toto nesmieš zmeškať. Skvelá hra z prostredia Strážcov Galaxie je dostupná zadarmo, takto si ju stiahneš 04 - Modified: 2024-01-05 13:58:50 - Feat.: - Title: Na Slovensku zavádzajú veľkú novinku. Každý môže autobusom cestovať dva mesiace zadarmo, stačí splniť túto podmienku 05 - Modified: 2023-12-21 09:09:03 - Feat.: - Title: Štedrá večera za dostupnú cenu? Máme pre teba kompletný nákupný zoznam s položkami aj cenami, zmestíš sa aj do 50 eur
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 20:47