StoryEditor

Dotazník manažéra. Dnes Martin Žigo

25.03.2013, 23:00
riaditeľ Divízie financií a podporných činností, Cofely

Do čoho ste investovali prvé zarobené peniaze?
V prvom ročníku na strednej škole som s kamarátmi pomáhal pri archeologických prácach. V tom čase som nad investíciou nerozmýšľal, ale som ich minul s kamarátmi.

Investícia, ktorá vám priniesla najvyšší zisk?
Jednoznačne investícia do vzdelania. Táto investícia sa mi niekoľkokrát vrátila.

Obchod, ktorý sa vám naozaj nepodaril?
Momentálne mám v portfóliu akcie, ktorým sa príliš nedarí. Ale ktovie. Možno o rok sa z nich stane investícia, ktorá mi prinesie najvyšší zisk...

Poučenie z krízy?
Kríza ma prinútila k oveľa lepšiemu využitiu zdrojov, ktoré máme k dispozícii, správať sa zodpovednejšie a viac myslieť na budúcnosť.

Váš investičný tip do budúcnosti?
Žiadny konkrétny tip nemám. Som zástanca správneho investičného mixu, kde je riziko a výnos ideálne rozložené.

Ako dlho prežije euro?
Dúfam, že prežije čo najdlhšie. Na jednej strane mi výrazne uľahčilo prácu a na druhej strane si nechcem predstaviť, aké by to malo ekonomické a politické dôsledky.

Kto je kto: Martin Žigo vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave. Počas svojej viac ako 12-ročnej praxe pracoval v spoločnostiach ako Ernst&Young či Liebert Hiross. V spoločnosti Cofely pôsobí od roku 2005. V súčasnosti je členom vrcholného manažmentu, zastáva funkciu riaditeľa Divízie financií a podporných činností. Má bohaté pracovné skúsenosti predovšetkým z oblasti auditu a finančného controllingu.

O spoločnosti: Cofely je európskou jednotkou v službách energetickej efektívnosti. Na Slovensku si drží postavenie lídra v komplexnej správe nehnuteľností a vedúce priečky jej patria aj v oblasti súkromnej tepelnej energetiky. Dôležitú súčasť portfólia poskytovaných služieb tvoria aj energetické služby a inštalácie technológií. Na západnom Slovensku sa venuje aj správe bytových domov.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
03. máj 2024 11:55