StoryEditor

Sedem zaručených spôsobov, ako excelovať v práci

03.05.2015, 15:00
Autor:
redred
Nemusíte byť bezchybní alebo vedieť robiť desať vecí naraz. Na to, aby ste v práci vynikli, sa stačí držať týchto pravidiel.

Chcete byť najlepším hráčom v tíme? Držte sa týchto sedem jednoduchých pravidiel a budete žať úspechy.


1. Pozorne počúvajte a zapisujte si všetko potrebné.
Ak si totiž zapíšete všetky úlohy, určite na nič dôležité nezabudnete a budete tiež oporou pre ostatných. Rovnako tak môžete kontrolovať aj ostatných, s ktorými spolupracujete na nejakej úlohe a tak si automaticky vyslúžiť u ostatných rešpekt.

2. Zorganizujte si svoje dokumenty a poznámky.
Úspešní ľudia si starostlivo organizujú svoje poznámky či rôzne informácie. Mať zmysel pre detaily je vo všeobecnosti dobrou charakteristickou vlastnosťou, ktorú ocení nejeden zamestnávateľ.

3. Držte sa inštrukcií.
Ešte predtým, ako sa pustíte do plnenia niektorej z vašich úloh, prečítajte si k nej inštrukcie. Vyhnete sa tak zbytočnému stresu či chybám.

4. Komunikujte.
Ak niečomu nerozumiete, nebojte sa opýtať. A ak si, napríklad, myslíte, že niektoré veci by sa dali robiť vo firme jednoduchšie, nenechávajte si to len pre seba. Komunikácia v každom prípade posilňuje vzťahy v rámci firemného tímu a šetrí váš čas.

5. Kontrolujte dvakrát.
Najšikovnejší člen tímu nemusí byť automaticky povýšený. Pravdepodobne ide o osobu, ktorá „vychytáva“ chyby a opravuje ich. Pre bezchybnú prácu je dôležité dbať o niekoľkonásobnú kontrolu, preto ak dokončíte nejakú prácu, požiadajte skúsenejšieho kolegu, aby to po vás „prešiel“. Môže to byť otrava, no odovzdať projekt bez jedinej faktickej či gramatickej chyby sa cení.

6. Myslite odlišne.
Každý mesiac prineste nové nápady, také, ktoré pomôžu firme dosiahnuť nové ciele a sú jednoducho realizovateľné. Dôkladne si premyslite kroky, ktoré budete musieť na dosiahnutie tohto cieľa urobiť, a to tak, aby ste nestratili či už vy alebo váš pracovný tím motiváciu.

7. Buďte milí.
Vaše schopnosti spolupracovať s ľuďmi vo firme a aj mimo firmy sú veľkým „ťahúňom“ vo vašej kariére. Nebojte sa s ľuďmi komunikovať, pomáhajte im a buďte si istí, že oni vám to vrátia. Vtedy, keď to budete najviac potrebovať.

Zdroj: businessinsider.com

01 - Modified: 2024-04-23 13:00:00 - Feat.: - Title: Sľúbili im prácu v Rusku. Bez ich zvolenia však skončili na ukrajinskom fronte 02 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 03 - Modified: 2024-04-01 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceš žiť ako Chandler? Dostaneš 10-tisíc za to, že sa presťahuješ do Tulsy v Oklahome 04 - Modified: 2024-03-27 15:54:37 - Feat.: - Title: Volkswagenu na Slovensku chýba tento rok až 1 500 zamestnancov. Kritická je situácia so špecialistami 05 - Modified: 2024-03-22 13:30:00 - Feat.: - Title: Teraz môžeš aj ty pracovať pre Williama a Kate. Kráľovská rodina hľadá zamestnanca, plat je však pomerne nízky
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
23. apríl 2024 18:40