StoryEditor

Ste tvoriví? Zarobte na internete rovno zo svojej obývačky

02.01.2016, 23:02
Autor:
red, runred, run
Radi skúšate nové postupy? Chcete si nezáväzne privyrobiť? Viete, že to vôbec nie je nereálne? Všeličo sa dá vyskúšať aj priamo z vášho domova.

Chcete si príležitostne privyrobiť, no nechcete pritom zásadne meniť doterajšie zamestnanie či pracovné zvyklosti? Ponúkame vám niekoľko tipov, vďaka ktorým si zarobíte a nemusíte ani vytiahnuť päty z domu. Stačí, ak ste online na internete a zapnete svoju obrazovú či inú invenciu na plné obrátky. 

Ako na to

Postup býva rôzny. Obyčajne ide o to, že sa zaregistrujete na online panel, odkiaľ budete dostávať zadania. Napríklad vám budú prichádzať dotazníky na vyplnenie a za každý z nich dostanete priamo finančnú odmenu alebo "zálohy", ktoré si môžete trebárs vymeniť za veci z katalógov, prípadne si ich prevediete na peniaze (počet bodov a spôsoby prevodov bývajú rozmanité podľa rozsiahlosti dotazníkov). Alebo môžete obdržať aj dotazník na prieskum trhu, za ktorý dostanete priamo peniaze v určitej taxe za hodinu. 
Vždy však dbajte o to, aby ste sa obracali na spoľahlivú firmu, lebo peniaze vyplácajú len osvedčené spoločnosti. Taktiež pamätajte na to, že pri registrácii treba vyplniť pravdivé údaje, pretože účty sa všelijako, napríklad telefonicky, overujú a zbytočne by ste prišli o našetrené zárobky, ak by ste uviedli povedzme cudzie telefónne číslo, prípadne vám účet s registráciou môžu aj zablokovať.

Vyskúšajte "crowdtesting"

Ak máte aspoň aké-také bunky na vývoj určitej aplikácie či hry, vyskúšajte túto zaujímavú metódu. Stačí, ak máte počítač alebo smartfón s internetovým pripojením a poďte do toho. Registrácia je zadarmo a zároveň je určená nielen pre profesionálnych programátorov, ale aj pre tých, ktorí ešte nikdy predtým nič netestovali
O čo ide? Spoločnosť Testbirds bola založená v roku 2011 v Nemecku a dnes má kancelárie v Mníchove, v Londýne či v Amsterdame. Ak sa aspoň trochu zaujímate o technologické novinky, môžete prostredníctvom ponúkaného programu nahliadnuť do najnovších webových či mobilných aplikácii a byť pri ich tvorbe. Pri registrácii vyplníte svoje údaje, taktiež zopár faktov, o aké oblasti sa zaujímate a tiež aký typ smartfónu či operačného systému máte. Od firmy budete potom dostávať rôzne ponuky, napríklad či nechcete testovať najnovšiu aplikáciu alebo hru. Ak vás ponuka zaujme, aplikáciu si stiahnete do telefónu či tabletu a skúšate ju, pričom identifikujete chyby.

Čo je cieľ

Ide o to, aby všetky novinky fungovali u každého používateľa rovnako dobre. Platí to napríklad aj pre e-shopy. Za hodiny, ktoré strávite testovaním, vám firma zaplatí na váš účet. Zároveň je to aj výzva pre iné firmy, ktoré vyvíjajú softvéry či aplikácie a potrebujú vedieť, ako ich metóda funguje v praxi. Takéto otestovanie si však firmy musia, pochopiteľne, zaplatiť. 
Pre vás ako bežných používateľov je to výborná šanca na privyrobenie, pretože testovať môžu všetci bežní spotrebitelia. Často sa totiž testuje hocilen to, aký máte s používaním určitej mobilnej aplikácie alebo pri návšteve nejakého webu spotrebiteľský zážitok.

Dajte priechod tvorivosti

Potrebujete dizajnéra, grafika či chcete vymyslieť logo? Stačí málo, ohláste to na internete. To isté však platí aj opačne – ak máte na niečo vlohy, prípadne máte za sebou bohaté skúsenosti v tvorbe grafického dizajnu, môžete to vyskúšať aj formou inzerátu. Jednoducho ponúknite do virtuálneho priestoru niečo, čo viete, za prijateľných podmienok a rovnako môžete aj vy sami reagovať na dopyty takéhoto druhu. Treba len kontinuálne sledovať príslušné stránky.
Na weboch sa potom stačí registrovať a sledovať, čo by ste mohli ostatným ponúknuť a popri práci či štúdiu si môžete takto jednoducho privyrobiť.

Využite "photoshop"

Ak máte sklony písať či blogovať, nenechajte takéto vlohy "ležať ladom". Zarobiť sa dá napríklad tak, že budete písať pre niektoré periodikum, či už denník, alebo týždenník. A neobmedzujte sa pri hľadaní cieľového média len Slovenskom, vyskúšať to môžete aj v zahraničných periodikách. Chce to, samozrejme, dobre ovládať cudzí jazyk, prípadne mať po ruke flexibilného tlmočníka vašich textov. 
Medzi zahraničné portály, ktoré hľadajú vždy nejakých „tvoriteľov obsahu“, patrí napríklad eHow, oDesk či Freelancer. Posledný menovaný, ktorý je v češtine, neustále ponúka záujemcom, aby si jeho prostredníctvom vybrali prácu podľa svojich schopností, prípadne aby sa jeho prostredníctvom nechali zamestnať a potom už veselo zarábali.
No tvorenie obsahu sa nemusí týkať len písania, vďaka ktorému si môžete zarobiť. Ak ste schopný dizajnér alebo ovládate aspoň Photoshop, portál 99Designs je tiež vhodné miesto na vašu realizáciu. Stačí si vybrať, či chcete vytvoriť dizajn loga či firemnej značky, no ak ste šikovnejší, môžete sa rovno vrhnúť na dizajn webovej stránky

01 - Modified: 2007-12-24 09:06:00 - Feat.: 0 - Title: Na Exnárovej ulici v Košiciach horeli vozidlá
01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 04 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 13:54