StoryEditor

Nestihli ste oddychovať v lete? Septembrové ceny môžu príjemne prekvapiť

29.08.2014, 17:00
Autor:
macmac
Ak ste nemohli ísť oddychovať v júli či v auguste, nemusíte čakať na lyžovačku. Zaujímavé ponuky sa nájdu aj v jeseni.

Neprehľadná cenová ponuka či mizerné fotografie. Ak pri výbere vašej dovolenky natrafíte na niečo podobné, zvážte radšej služby inej cestovnej kancelárie. Na jeseň sa môžeme tešiť na lepšie ceny a počasie je stále celkom pekné, preto sa netreba obávať priveľmi zúžených ponúk. Na plánovaní si však dajte záležať. Tieto rady vám pomôžu „ustáť“ tak, aby ste nemali namiesto príjemného očakávania zbytočný stres a starosti.

1. Vyberajte v prvom rade podľa vlastných preferencií, nielen podľa termínu a ceny. Ak ste typ, ktorý rád chodí po horách, nekupujte si dovolenku pri mori len preto, že je v dobrej akcii. Po troch dňoch sa budete nudiť a vrátite sa nespokojný.

2. Nenúťte sa k dlhým letom, ak máte z lietania strach. Málokto by nechcel aspoň raz v živote vidieť exotiku, ale zvážte, či vám to bude stáť za ten stres. Zaujímavých miest je dosť aj na našom kontinente.

3. Nezabudnite na doklady. Ak cestujete niekam, kde budete potrebovať víza, treba na ne myslieť v dostatočnom predstihu. Tiež si skontrolujte pas, či má dostatočne dlhú platnosť, inak by ste mohli mať problém. Víza sú už väčšinou zahrnuté v cene zájazdu a vybavujú ich cestovné kancelárie, treba si to však overiť.

4. Ak sa chystáte do exotickej krajiny, rátajte s netradičnou kuchyňou, ktorá vám nemusí „sadnúť“. Väčšine ľudí to neprekáža, ak si však v oblasti gastronómie potrpíte na klasiku, zohľadnite to pri výbere.

5. Zohľadnite typ ubytovania. Ak si potrpíte na dobrý hotel a kvalitné služby, zvážte pokusy s chatkami a stanovaním. Ak sa niekam takto vyberiete na dva týždne a po dvoch dňoch zistíte, že to nie je nič pre vás, môže vás to znechutiť a zbytočne budete musieť narýchlo riešiť, kam sa presťahovať.

6. Overte si referencie. „Klienti chcú vždy vidieť fotky z hotelov na webstránke cestovnej agentúry a takisto si chcú pozrieť katalóg,“ hovorí pre HN Michal Riečický z cestovnej agentúry Karibik. Najlepšie je pýtať sa známych, ak takú možnosť nemáte, dôkladne si prejdite reakcie zákazníkov. Takisto nie je dobrým znamením, ak je na stránke slabá fotodokumentácia interiérov a exteriérov.

7. Zistite si konečnú cenu. Seriózna cestovná kancelária vás nebude zavádzať a bude vás informovať aj o povinných príplatkoch a o všetkom, čo môže konečnú cenu navýšiť. „Vždy sa najprv opýtame klienta, v akej cenovej relácii by si dovolenku predstavoval, a na základe toho mu ju potom ponúkneme,“ hovorí ďalej Riečický. „Vždy sa treba vopred opýtať, aké má klient finančné možnosti, a podľa toho mu potom ponúknuť dovolenku. Ak má rozpočet päťsto eur, je zbytočné ponúkať mu za tísíc,“ dodáva.

8. Overte si, koho môžete kontaktovať v prípade problémov. Cestovné kancelárie by mali mať 24-hodinovú linku, na ktorú im klient môže z dovolenky zavolať, ak sa vyskytne niečo, čo treba riešiť. Toto číslo si poznačte, aby ste v prípade potreby nemuseli narýchlo a komplikovane zisťovať, kam sa obrátiť.

9. Spýtajte sa na možnosti fakultatívnych výletov. Ak radi spoznávate nové miesta, zistite si vopred, aké máte možnosti a koľko vás to bude sáť. Nie každý vydrží ležať dva týždne na pláži, dobré je preto mať prehľad o cenách alternatív, ktoré budú k dispozícii.


10. Nedajte sa pri výbere dotlačiť do niečoho, čo nechcete. Ak vás bude pracovník cestovnej agentúry príliš presviedčať a tlačiť na vás, aj keď o daný typ dovolenky nemáte záujem, nenechajte sebou manipulovať. Seriózne agentúry takéto praktiky nepoužívajú.

01 - Modified: 2006-10-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Vláda podporí vlaky
01 - Modified: 2024-04-19 08:00:00 - Feat.: - Title: Môže si za záplavy v Dubaji krajina sama? Už roky umelo ovplyvňuje počasie, odborníci v tom majú jasno 02 - Modified: 2024-04-17 07:45:00 - Feat.: - Title: VIDEO Dubaj pod vodou. Krajinou sa prehnali najhoršie búrky v histórii, zaplavilo najrušnejšie letisko aj metro 03 - Modified: 2024-04-16 08:25:33 - Feat.: - Title: Na hory sa vracajú zimné podmienky, nižšie budú rizikom nočné teploty 04 - Modified: 2024-04-15 13:20:16 - Feat.: - Title: Známa meteorologička o príchode studeného frontu pre HN: Pocitovo bude ešte chladnejšie, niekde aj nasneží 05 - Modified: 2024-04-13 10:09:43 - Feat.: - Title: Čaká nás slnečná nedeľa, teploty vystúpia až na 26 stupňov Celzia
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 17:57