StoryEditor

Riešenia, ktoré vám ušetria stovky eur

26.03.2014, 19:03
Na drvivú väčšinu používaných počítačových programov existuje bezplatná verzia.

Pre to, že si občas upravíte obrázok a napíšete text, si nemusíte kupovať licencie za stovky eur. Ušetriť náklady v IT môžete aj správnym výberom aplikácií a programov. Všetok uvedený softvér nájdete na internete zadarmo.

Kancelárske

Libre Office – Najlepší kancelársky softvér. Zdarma

Nezáleží na tom, či píšete texty, chcete pracovať v tabuľkách alebo robiť databázu, Libre Office je jeden z najlepších kancelárskych balíkov, ktoré viete získať zadarmo. Pohodlne si poradí s dokumentmi, ktoré sú určené pre balík Office a bez problémov vie editovať aj ich špeciálne formáty. Samozrejmosťou je aj databáza slovenskej gramatiky. Navyše si tento univerzálny program nainštalujete na Mac, Windows či Linux.

Download: libreoffice.org

Zimbra desktop – Takmer ako Outlook

Výborný e-mailový klient, ktorý takmer dokonale nahradí spoplatnený Outlook. Rozdelí e-maily do zložiek, obsahuje kalendár, prehľadné zobrazenie a podporuje aj formátované e-maily. Funguje aj v offline móde a dokonca obsahuje aj skratky k sociálnym sieťam. Samozrejmosťou je podpora súčasných protokolov. Zimbra je založená na populárnom Thunderbird od Mozilly. Univerzálny program si vychutnáte rovnako na všetkých troch OS na počítačoch.

Download: zimbra.com

Mulral.ly – Brainstorming online

V jednoduchosti je krása. Služba s podivným názvom mural.ly vám pomôže pri spracovaní nových nápadov či projektov. Je to online „white board“, teda biela tabuľa, na ktorú môžete umiestňovať odkazy, dokumenty, tabuľky či mnoho iných dát. Na stránkach služby si koncept môžete ihneď vyskúšať.

Nájdete na: mural.ly

Grafické

Irfan view – Rýchlo prezerá obrázky

Veľmi kompaktný a jednoduchý doplnok na editáciu, prezeranie obrázkov a dokonca aj videa. Dokáže s obrázkami vykonať základné úpravy, no Photoshop to nie je. Program sa však vyznačuje rýchlosťou a jednoduchosťou ovládania. Rovnako nezaberá na disku takmer žiadne miesto. Dostupný je však len pre Windows.

Download: infranview.com

Weebly – Webové stránky zadarmo

Ešte stále nemá vaša spoločnosť reprezentatívnu webovú stránku, ktorá sa vie prispôsobiť mobilným telefónom? Vytvoriť dnes vlastnú a kvalitnú webovú stránku netrvá viac ako deň a nemusí stáť ani euro. A navyše vás to bude baviť.

Download: weebly.com

Photoshop Express Editor – Online úprava obrázkov

Áno, Adobe ponúka Photoshop zadarmo. No prakticky vo veľmi obmedzenej forme a len prostredníctvom webového prehliadača. Avšak aj napriek tomu, že je editor len vo svete internetu, je rýchly, ponúka všetky základné funkcie a má prehľadné ovládanie. Podporuje však len málo typov obrázkov.

Nájdete na: photoshop.com/tools



Komunikácia

Freedcamp – Organizujte firmu

Jednoducho vyzerajúci doplnok dokáže spravovať vaše projekty či ľudí vo firme, ktorí môžu prostredníctvom Freedcampu komunikovať a spoločne pracovať na rôznych úlohách. K dispozícii máte napríklad firemný chat, kde môže každý prispievať alebo prenášať súbory. Celá služba je navyše kvôli bezpečnosti šifrovaná.

Download: freedcamp.com

MailChimp – Rozpošle tisíce e-mailov

Je to nástroj, ktorý vám pohodlne odošle aj 10-tisíc e-mailov za mesiac. Stvorený je pre firmy, ktoré rozposielajú rôzne ponuky či takzvané newslettre. Je možné vopred nastaviť rôzne automatické funkcie či šablóny. Vo verzii zadarmo však nesmie presiahnuť váš e-mailový list viac než 2 000 adries.

Download: mailchimp.com

Hall – Šifrovaná konverzácia

Ak hľadáte veľmi rýchlu a jednoduchú komunikáciu, ktorá sa zároveň nedá jednoducho odpočúvať, môžete vyskúšať Hall. Platforma je zdarma pre skupinový chat do piatich ľudí, kde je prenos údajov kompletne šifrovaný spolu s prenosom rôznych súborov. Vyskúšať môžete aj zabezpečený video prenos.

Download: hall.com

Bezpečnosť

AVG Free – Kontroluje, či vás niekto nesleduje

Základnou ochranou dát by mal disponovať každý počítač. Český AVG Free poskytuje aj vo svojej bezplatnej verzii pomerne slušné nástroje, kde dokáže zabrániť vášmu špehovaniu alebo už vopred kontroluje odkazy, na ktoré chcete kliknúť.

Download: avg.com

Avast Free – Veľký ochranca

Antivírus pomerne nenápadne ochraňuje vaše dáta na pozadí, neberie si zbytočne veľa výkonu a navyše sa môže pochváliť aj pomerne slušnými výsledkami v rôznych odborných testoch. Avast má prispôsobený dizajn na Windows či Mac. Pri svojej činnosti sleduje webové stránky, e-maily či súborový systém pripojených USB.

Download: avast.com

Windows defender – Základný kameň

Ak už nechcete sťahovať dodatočný softvér do počítača ani používanie základnej predinštalovanej ochrany od spoločnosti Microsoft. Ten aspoň v základe zabráni škodlivému softvéru, aby sa dostal do vášho prístroja, ktorému môže spôsobiť problémy. V najlepšej verzii ho však nájdete len pod Windowsom 8.

Voľný čas

10 minute e-mail – E-mail na jedno použitie

Nie je to síce typický program, no môže vám v priebehu vašej práce mnohokrát uľahčiť život. Základom služby je myšlienka ihneď vytvorenej e-mailovej adresy, ktorá je však funkčná len pár minút. Pokiaľ hľadáte údaje a musíte sa kvôli nim niekde registrovať alebo doslova potrebujete e-mail na jedno použitie, táto služba je to pravé pre vás.

Nájdete na: 10minutemail.com

Rapportive – Ukáže, s kým komunikujete

Ak používate webovú verziu populárneho e-mailu Gmail, vyskúšajte tento doplnok. Človeka, ktorý vám zaslal e-mail, okamžite vyhľadá na sociálnych sieťach. Tak môžete ihneď zistiť, s kým komunikujete, ako vyzerá, kde pracoval alebo odkiaľ pochádza. Rovnako sa rýchlo dostanete aj k jeho profilom na Facebooku či Twitteri.

Download: rapportive.com

Dashlane – Zapamätá si heslá za vás

Zabúdate heslá? Dashlane si ich bude pamätať za vás. Je to jeden z najlepších manažérov hesiel, ktorý ich za vás na webových stránkach aj vypĺňa. Vyniká prehľadným ovládaním, silným zabezpečením a navyše ho môžete používať všade. Na mobile, v počítači a rôznych prehliadačoch.

Download: dashlane.com

Mobily a tablety

One Note – Šikovné poznámky všade

Univerzálny doplnok na správu vašich poznámok a ich následnú synchronizáciu do cloudu. Aplikácia dokáže pracovať s obrázkami, tabuľkami či grafmi. Je skutočne všestranná a navyše úplne synchronizovaná s cloudom OneDirve. Aplikácia je úplne zdarma, a to už na mobiloch či počítačoch.

Download: onenote.com

Clear – Prinúti vás robiť

Majte svoje úlohy pod kontrolou s úžasne jednoduchou aplikáciou Clear. Správca vašich úloh disponuje úžasne jednoduchou grafikou, tvorbou viacerých zoznamov či celým radom dotykových gest. Aplikáciu je možné stiahnuť pre iPhone či iPad.

Download: realmacsoftware.com

Opera mini – Ušetrí vám dáta. Aj v zahraničí

Pokiaľ vám záleží na rýchlom mobilnom internete a šetrení dát, vyskúšajte prehliadač od Opery. Ten vám sám automaticky ušetrí dáta, až 90 percent, a navyše vďaka tomu bude prehliadanie internetu oveľa rýchlejšie. Ovládanie je prehľadné, poskytuje náhľad najnavštevovanejších infografík, s prehľadom ušetrených MB. Aplikácia je navyše dostupná takmer pre každý mobilný telefón na svete.

download: opera.com

 

Snímky: archív, architecturedesignblog.com, headturningmedia.com 

01 - Modified: 2006-03-15 10:24:00 - Feat.: 0 - Title: Poslanci sa dnes stretnú na predposlednej riadnej schôdzi
01 - Modified: 2021-12-29 11:41:42 - Feat.: - Title: Päť aplikácií, ktoré vám perfektne pomôžu s cvičením jogy 02 - Modified: 2020-05-19 17:19:45 - Feat.: - Title: Slovenskí vývojári objavujú nový trh. V tomto obchode nájdete takmer 50 našich aplikácií 03 - Modified: 2018-06-13 15:14:02 - Feat.: - Title: Ako sledovať futbalový šampionát na mobile a aké aplikácie by vám nemali chýbať? 04 - Modified: 2017-05-18 06:37:27 - Feat.: - Title: Top aplikácie, ktoré by mal mať v telefóne každý Slovák 05 - Modified: 2016-01-24 12:54:59 - Feat.: - Title: Toto sú tri aplikácie z Drahovho mobilu, ktoré budete chcieť aj vy
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 01:10