StoryEditor

ORANŽOVÁ TABLETKA

01.03.2004, 23:00

˙
Už aj na Slovensku je prístupná nová, účinnejšia liečba ťažkostí s dosiahnutím a udržaním erekcie (erektilnej dysfunkcie -- ED). Oranžová tabletka podľa výsledkov klinických štúdií zlepšila kvalitu erekcie až u 92 % mužov s ED, ktorí opakovane užívali 10-miligramovú tabletku v porovnaní s 36 % pacientov, ktorí užívali placebo. Táto nová liečba pomáha mužom s ED dosiahnuť a udržať si kvalitnú a dostatočne dlhú erekciu. Počas klinických testov väčšina mužov uvádzala, že po užití oranžovej tabletky dosiahli úspech už na prvý pokus a spoľahlivo sa im zlepšila kvalita erekcie. "Existujú tri základné parametre kvality erekcie: schopnosť dosiahnuť erekciu, tvrdosť erekcie a schopnosť udržať erekciu počas celého pohlavného styku," uviedol urológ Urologickej kliniky Fakultnej nemocnice s poliklinikou akademika L. Dérera MUDr. Peter Bujdák, PhD. Oranžová tabletka je prvou liečbou, ktorá bola cielene vyvíjaná na liečbu ED.

Až 92 % mužov s erektilnou dysfunkciou po užití oranžovej tabletky dosiahla kvalitnejšiu erekciu.
˙ Väčšina mužov s erektilnou dysfunkciou po užití oranžovej tabletky dosiahla úspech na prvý pokus.
˙ Oranžová tabletka zlepšuje tvrdosť erekcie, účinkuje rýchlo a spoľahlivo.




Výsledky ďalších štúdií zároveň preukázali rýchly nástup erekcie a vysokú mieru úspešnosti pri užívaní oranžovej tablety muži po užití oranžovej tabletky dosiahli erekciu už po 15 minútach. Zároveň im oranžová tabletka poskytuje aj dostatočne dlhú účinnosť na erekciu -- 4 až 5 hodín, ktorá umožňuje úspešné dokončenie sexuálneho aktu. Oranžová tabletka cielene pôsobí na izoenzým PDE5, čo sa vyznačuje vysokou bezpečnosťou a predstavuje dobre tolerovanú liečbu.

Ako uviedla sexuologička MUDr. Danica Caisová z košickej ambulancie Faira, ktorá sa denne stretáva s problémami spôsobenými ED, účinky oranžovej tabletky si pochvaľujú aj slovenskí muži. "Považujú ju za diskrétne riešenie svojho problému. Oranžová tabletka je účinná navyše aj u mužov, ktorí sa liečia na cukrovku a vysoký tlak krvi."

"Podľa štatistiky na rôzne závažné poruchy erekcie trpí 52 % mužov po 40. roku života, no iba 8 % z nich vyhľadá lekára. Znamená to, že spomedzi mužov nad 40 rokov s poruchami erektilnej dysfunkcie sa lieči necelých 5 percent," povedal MUDr. P. Bujdák, PhD.

Oranžovú tabletku môžu užívať muži nad 18 rokov. Možno ju užívať s jedlom alebo bez neho a jej účinok nie je ovplyvnený alkoholom.

Oranžovú tabletku vyvinula spoločnosť Bayer v spolupráci so spoločnosťou GlaxoSmithKline. Novú liečbu erektilnej dysfunkcie po splnení všetkých podmienok po prvýkrát uviedli na trh v Európskej únii v marci roku 2003 a v USA v septembri toho istého roku; pacienti začali nový liek familiárne označovať termínom "oranžová tabletka". Novú liečbu EDl možno získať iba na recept: na Slovensku ju môžu predpisovať všetci lekári bez ohľadu na špecializáciu. Každé balenie obsahuje 2 alebo 4 oranžové tabletky . Novú, účinnejšiu liečbu ED oranžovou tabletkou , podobne ako predchádzajúce liečenie ED tabletkami, poisťovňa nehradí.

Odborníci očakávajú od novej liečby veľký úspech. Svoje tvrdenia podopierajú o výsledky dvoch medzinárodných štúdií, ktoré dokazujú, že lekári predpíšu nový liek na liečbu ED viac ako 70 % z nových pacientov a viac ako 75 % aktuálne liečených pacientov s ED je ochotných vyskúšať novú terapiu.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 10:06