Flickr/Johnny SilvercloudFlickr/Johnny Silvercloud
StoryEditor

Vďaka týmto vlastnostiam vás budú mať radi

03.09.2016, 00:00
Autor:
soksok
Aby ste na svoje okolie pôsobili príjemným a pozitívnym dojmom, stačí sa držať zopár rád.

Portál Business Insider priniesol niekoľko rád a tipov, ako sa správať, aby si vás ľudia obľúbili. Neuhýbať pohľadom, pozorne počúvať a zaujímať sa o druhého je len zopár z nich. 

  • Udržiavajte očný kontakt

Zdá sa to byť banálna rada, ale napriek tomu primeraný očný kontakt dokáže byť silným pomocníkom pri vzájomnej komunikácii. Preto sa snažte pôsobiť prirodzene sebavedome a neuhýbajte pri rozhovore pohľadom.

  • Odložte mobil

A nevyťahujte ho, kým vaše stretnutie alebo porada neskončí. Dávajte pozor, čo vaši kolegovia hovoria, pozorne ich sledujte a nenechajte seba ani ich vyrušovať smartfónom. Je to jednoduché.

  • Menujte

Najbližšie, až vás niekto pozdraví menom alebo v rozhovore s vami spomenie vaše meno, všimnite si, ako príjemne to pôsobí. Skúste si zapamätať a používať mená vašich kolegov.

  • Usmievajte sa

Nepodceňujte silu úsmevu. Nezabudnite ani na to, že v súlade s vašou veselou náladou by mala byť aj reč tela. Pozitívne by mala pôsobiť aj mimika vašej tváre a gestikulácia.

  • Počúvajte aktívne

Skúste počúvať viac ako hovoriť. A keď už počúvate, robte to aktívne. To znamená, že budete naozaj úprimne zaujímať o tému rozhovoru. To, čo si vypočujete, následne naozaj prehodnotíte a skúsite na tému reagovať.

  • Buďte všímavý

Ak bol niekto v diskusii alebo rozhovore prerušený, požiadajte ho, aby pokračoval v rozprávaní. Nie je nič menej príjemné, ako zistiť, že vás v skutočnosti nikto nepočúval. Buďte preto ten, čo ukáže, že vníma svoje okolie a cení si snahu druhého.

  • Zapájajte ostatných

Ak komunikujete v skupine ľudí, snažte sa hovoriť ku každému. Udržiavajte očný kontakt s každým účastníkom debaty, aby sa nikto necítil vyčlenený. Ľudia tak budú dávať väčší pozor, čo hovoríte. Ak sa vám zdá, že niekto sa chce zapojiť do debaty a skupina mu nevenuje pozornosť alebo priestor, pomôžte mu. Taktne a citlivo mu dajte slovo.

Viac rád čítajte tu.

01 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 02 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 03 - Modified: 2024-04-11 08:13:37 - Feat.: - Title: KVÍZ: Ako sa vyznáte v pravidlách etikety? Otestujte sa 04 - Modified: 2024-03-22 23:00:00 - Feat.: - Title: Digitálne strašiaky a ich obete: Ako sa žije neofobikom? 05 - Modified: 2024-03-09 23:00:00 - Feat.: - Title: Taylor Swift: najvplyvnejšia žena USA: Môže zamiešať voľby?
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 17:23