Archív HN
StoryEditor

JobSpoTT v Trnave: vyberte si prácu snov a nakopnite sa

25.10.2016, 13:42
Autor:
red, runred, run
Ak riešite, čo po strednej, alebo ste už Bc. či Mgr. a zháňate prvé zamestnanie, prípadne chcete zmeniť miesto, máte príležitosť. V stredu 26. októbra príďte do Trnavy.

Veľtrh práce ušitý na mieru tým, čo hľadajú prácu, chcú zmeniť svoje doterajšie miesto alebo sa chcú akokoľvek pracovne „nakopnúť“. Pre nich je určená akcia JobSpoTT, ktorá sa bude konať v stredu v Mestskej hale v Trnave – od 9:00 do 20:00 tam pobeží mega akcia, na ktorej by najmä mladí ľudia rozhodne nemali chýbať. Čo tam môžete čakať.

1. Pracovné miesta pod jednou strechou
Vyše tisíc pracovných ponúk prinesú samotní zamestnávatelia. Nebude však vôbec prekvapujúce, keď účastníci okrem toho objavia kopec iných nápadov, ako sa naštartovať. Bol by zázrak, ak by tam účastníkov nič nenakoplo.

2. Zamestnávatelia z Trnavy
ZF Slovakia, Boge, Šimunek, PSA Groupe, Accenture, Amazon, Slovnaft, Billa, pwc, IDC Holding, Železnice SR a ďalšie – to sú spoločnosti, ktoré hľadajú nových ľudí. Na JobSpoTTe sa môžete bližšie oboznámiť s ich výrobou či službami, pracovnými podmienkami, firemnou kultúrou a možnosťami odborného rastu. Ale aj s tým, ako podporujú šport, kultúru a pod. Získate množstvo podnetov – od novinky, akou je víkendová pracovná zmena v automobilke PSA, až po rekvalifikáciu na vysokozdvižný vozík...

3. 50 zaujímavých spíkrov a tém
Napríklad: úspešný startup sli.do; marketéri Jakub Čech (ako vytvoriť „love brand“) a Michal Kubek (dôvera zákazníkov); manažér FB skupiny Učíme sa podnikať Marek Štrba z Biznis Klubu; Z.Jankechová (aktivizmus a dobrovoľníctvo). Alebo Maxman: Petra Kováčová (ako nemrhať časom) a Ivan Valach (Značka menom JA); interaktívna debata o projekte Good Idea Slovakia a startupoch eDocu a Skillandia. Prípadne Beatrice Szabóová, hovorkyňa predsedu vlády, a Peter Švec, hovorca trnavskej automobilky PSA Groupe.

4. Inšpiratívne príbehy a ty
Napríklad: Nexteria – štyria mladí, ktorí si realizujú sen (o talentoch a mentorstve, o skúšaní vlastnej cesty už na strednej, o inkubátore inovatívnych učiteľov a pod.). Alebo Staffino (prvý krach a cesta k úspechu); Marek Krupa (začiatky, výhody a útrapy podnikania); trnavský kreatívny startup Cukru; Martin Pechovský (úspešné drevené počítače a ako sa určite zamestnáte); Camp Leaders (tri účastníčky Work and Travel programu). Ale aj študenti SPŠ dopravnej a úspech ich eko auta v Le Mans.

5. Študentská interaktívna zóna
Napríklad: Chillout zóna, kde si dáte pohov alebo tu môžete odchytiť spíkra na neformálnu debatu. A nájdete tam aj rôzne zábavné aktivity.

6. Čo je v tebe alebo – nevieš sa predať?
Napríklad: kariérové poradkyne Zuzana Záhradníková (odhaľte svoj talent) a Eva Uhríková (Navigácia v povolaní), Google (Digitálna garáž – získaj digitálne zručnosti), zahraničný kouč Owen Fernandes; RecruitMen & Developium Group (ako si nájsť prácu cez sociálne siete; tipy a triky, ako zvládnuť pohovor); Trexima (ako si vybrať povolanie a koľko budem zarábať); profesia.sk (platy na Slovensku). Spoločnosť cut-e v spolupráci s JobSpoTTom – testovanie profesionálnou psychodiagnostikou.

7. Zaži, inšpiruj sa a vyhraj
A čo ak si tam prácu hneď nenájdete? Okrem podnetnej a motivujúcej atmosféry na JobSpoTTe určite načerpáte dôležité informácie a kontakty. Okrem toho možno vyhráte aj niektorú z cien – napríklad šikovný tablet, let lietadlom, jazykový kurz, vstupy do akvaparku a ďalšie.

8. Vstup je voľný
Pre všetkých, ktorí sa rozhodnú prísť a dať sa inšpirovať novinkami a skúsenosťami zohratých spíkrov, bude vstup bezplatný.

9. Budúcnosť
Ak si myslíte, že „niečo“ vyštudujete a potom sa „niekde“ v pohode zamestnáte.... tak asi žijete na inej planéte. Už len málokto verí, že sa uživí v jedinej profesii, ktorú si vybral ešte ako dieťa. Viete napríklad, že väčšina ľudí pracuje v odbore, o ktorom na strednej ani netušili? A pritom – mnohí mladí sa už počas strednej školy pokúšali presadiť v tom, čo ich baví. A kopec vysokoškolákov normálne aj popri štúdiu pracuje, alebo skúšajú podnikať. Práve na JobSpoTTe  sa môžete viac o sebe dozvedieť aj vy. Ide len o to – zistiť, na čo máte bunky a potom už len odštartovať.

01 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 02 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 03 - Modified: 2024-04-08 05:32:07 - Feat.: - Title: Začína sa rozsiahla rekonštrukcia mosta v križovatke D1 a R1 pri Trnave 04 - Modified: 2024-04-01 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceš žiť ako Chandler? Dostaneš 10-tisíc za to, že sa presťahuješ do Tulsy v Oklahome 05 - Modified: 2024-03-27 15:54:37 - Feat.: - Title: Volkswagenu na Slovensku chýba tento rok až 1 500 zamestnancov. Kritická je situácia so špecialistami
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 21:15