StoryEditor

Niektoré divadlá hrajú aj na Silvestra

Veľký silvestrovský koncert pripravila na 31. decembra Opera SND. O 16.00 hod. zodvihne dirigent M. Mázik svoju taktovku, aby uviedol diela G. Bizeta, G. Pucciniho, G. Verdiho, A. Lara, J. Straussa, F. Lehára a E. Kálmána v podaní orchestra a zboru Opery SND so sólistami M. Babjakom, E. Šeniglovou, M. Malachovským a S. Malachovským, G. Ovsepjanom, Ľ. Vargicovou, P. Nôtovou, I. Ožvátom a ďalšmií. Vstupenky, ktoré na toto predstavnie stoja od sto do tristo korún, možno zakúpiť v predpredajovej pokladnici Opery a Baletu SND na Komenského námestí denne od 8.00 do 18.30 hod., v sobotu od 9.00 do 13.00 hod.
Na Novej scéne sa môžete v posledný deň roka od 17.00 hod. zabaviť na bláznivej komédii Šiesti v pyžame. Je to hra o láske a zúfalstve, keď sa všetko môže vymknúť z rúk. Ani tie najdokonalejšie plány neznamenajú istotu. Láska, erotika, nevera, ale aj priateľstvo a žiarlivosť nenechajú v tejto komédii nikoho ľahostajným. V podaní M. Ťapáka, Š. Kožku, G. Dzúrikovej, M. Sládečkovej, D. Szabu, A. Karnasovej, G. Škrabákovej, Z. Márosovej, Z. Tlučkovej, I. Vojteka, J. Mistríka a v réžii E. Horvátha sa smiechu nevyhne.
Silvestrovské predstavenie pripravila aj činohra Slovenského národného divadla. O 18.00 hod. uzavrú rok v Divadle P. O. Hviezdoslava hrou Tlačiareň režisérov M. Hubu a M. Porubjaka. Dej sa odohráva v tanečnom lokále, kde sa schádzajú ľudia, ktorí hľadajú partnerov. A tanec je jedným z najstarších spôsobov, ako nájsť k sebe cestu a aspoň na chvíľu splynúť v objatí. Z osamelých jednotlivcov sa stávajú dvojice, z ľudí ešte nedávno cudzích partneri a milenci. Tanečný lokál je miestom, ktorým sa prevalia dejiny: od rozpadu Rakúsko-Uhorska až po súčasnosť. Len osamelí tanečníci na parkete ostávajú stále rovnakí -- plní ľudských túžob a nenaplnených snov. Veľké dejiny nezomelú ich malé dejiny a oni ďalej tancujú staré tangá, foxtroty, čaču, twist, rokenrol a techno.
Štátne divadlo Košice hrá na Silvestra od 16. hodiny "komédiu o kožuchoch a tom, čo je pod nimi" pod názvom Vydrž pusinka, od autorského dua R. Cooney a J. Chapman v hlavných úlohách s J. Úradníkom, S. Petrillovou, Ľ. Blaškovičovou, I. Krúpom a R. Šudíkom.
V nitrianskom Divadle Andreja Bagara na Silvestra nehrajú. Posledným tohtoročným podujatím je 29. decembra muzikálové spracovanie románu N. Kazantzakisa Grék Zorba v réžii J. Bednárika.
Ani v Jókaiho divadle v Komárne sa v posledný deň roku nehrá. Divadlo však pripravuje na silvestrovský večer spoločenské podujatie s varietným programom. Okrem umelcov z Komárna budú účinkovať ako hostia aj kabaretní a operetní speváci z Maďarska.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 18:03