StoryEditor

Začal sa piaty ročník súťaže o Najlepšiu ročnú správu

08.04.2004, 00:00

Po štyroch predchádzajúcich úspešných ročníkoch súťaže Najlepšia ročná správa roka bol 1. 4. 2004 vyhlásený už piaty ročník tejto prestížnej súťaže v kategóriách: Najlepšia printová ročná správa a Najlepšia elektronická ročná správa (dostupná na internete). V obidvoch kategóriách budú ocenené tri najlepšie ročné správy.
"Oproti minulému ročníku sa bude dôraz klásť aj na včasnosť publikovania ročných správ, najmä preto, aby boli dostupné v čo najskoršom termíne svojej cieľovej skupine. Včasné publikovanie zabezpečí relevantnosť a využiteľnosť informácií najmä pre odbornú verejnosť. Hodnotiť sa budú vo väčšej miere aj informácie o celkovej environmentálnej politike firmy a o aktivitách v oblasti vzťahov k zamestnancom," vysvetľuje Eugen Jurzyca, riaditeľ inštitútu INEKO. "V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom sa kritériá hodnotenia dostupnosti elektronických ročných správ zjednodušili a boli zmenené tak, aby sa dosiahla väčšia diferenciácia medzi najlepšie a najhoršie vyhodnotenými správami," objasňuje Branislav Malák zo spoločnosti Cap Gemini Ernst & Young Slovensko. "Ročné správy musia povinne obsahovať úplnú účtovnú uzávierku. Ďalšou novou požiadavkou je, aby ročná správa poskytovala verný a pravdivý obraz o spoločnosti. Okrem toho sa ročná správa povinne ukladá do obchodného registra, čo je dôležitý posun k transparentnosti informácií," pripomína Richard Farkaš zo spoločnosti KPMG.
Organizátori, Stredoeurópsky inštitút pre ekonomické a sociálne reformy INEKO a Public Relations a reklamná spoločnosť SK-media, vyhlasujú piaty ročník súťaže spoločne s audítorskou spoločnosťou KPMG Slovensko, ktorá bude hodnotiť finančnú časť ročných správ za rok 2003 a s jednou z najväčších svetových poradenských spoločností Cap Gemini Ernst & Young Slovensko, odborným garantom kategórie Elektronické ročné správy. Záujemcovia o účasť v súťaži z radov podnikateľských subjektov môžu od dnešného dňa až do 15. septembra 2004 posielať svoje ročné správy za rok 2003 spolu s prihláškou na sekretariát súťaže: INEKO, Bajkalská 25, 827 18 Bratislava 212.
Viac na internetovej adrese: www.RocnaSprava.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
05. máj 2024 07:21