StoryEditor

Poistenie môže v ťažkých životných situáciách zachrániť krk

21.04.2023, 00:00

S poisťovňami nemala Pavla nikdy dobrú skúsenosť. Kedykoľvek riešila nejakú príhodu, poisťovňa jej plnenie neuznala, alebo rovno vypovedala klientke zmluvu. Práve z toho dôvodu bola voči ďalšiemu poisteniu skeptická. Poisťovňa Simplea jej ale ukázala, ako vyzerá férový prístup.

„Pôvodne som si nechcela poistenie zriadiť. Prestala som ale podnikať, a tak som si radšej poistila pracovnú neschopnosť,“ vysvetľuje Pavla. Pri zriaďovaní zmluvy nahlásila svoje doterajšie zdravotné problémy. Bohužiaľ si pri vyplňovaní dotazníku nespomenula na všetko. „Nenapadlo mi spomenúť niečo, s čím som nebola u lekárov niekoľko rokov,“ naráža na problémy so zažívacím traktom, ktoré ju trápili v roku 2016.

Keď sa jej rok po uzatvorení zmluvy objavili problémy s chrbticou, musela sa začať liečiť a bola rada, že má uzatvorené životné poistenie. „Skončila som v nemocnici a potom odišla na PN- ku (pracovná neschopnosť).Doma som bola trištvrte roku,“ popisuje žena z Bratislavy.

 

Nešťastie nechodí po horách! Buďte pripravení, poistite sa ešte dnes.

 

Čo sľúbi, to dodrží

Keď poisťovňu Simplea odhalila v zmluve chýbajúci záznam o chorobe žalúdka, prejavila voči svojej klientke nezvyklú ústretovosť. Aj keď by podľa zákona mohla celé poistenie vypovedať, ponúkla jej doplnenie dokumentácie a v zmluve doplnila výluku na problémy so žalúdkom. Pavle tak udelila výnimku a plnenie pracovnej neschopnosti z dôvodu ochorenia chrbta jej v plnej výške vyplatila.

„Myslím si, že by to žiadna iná poisťovňa neurobila. Predtým som bola poistená inde a prístup sa veľmi líšil. Keď som sa napríklad odvolala voči vyplateniu poistného, ktoré nesedelo, zrušili mi celú zmluvu,“ zdieľa Pavla, ktorá aktuálne pracuje ako prevádzkarka reštaurácie neďaleko Bratislavy. „Dnes mám radosť, že som sa zverila do starostlivosti Simplea. Čo pri uzatvorení zmluvy sľúbi, to skutočne dodrží,“ pochvaľuje si klientka.

Poistenie je podľa poistného analytika finančne poradenskej spoločnosti Simplea Petra Szóistóka základ, ktorý v ťažkých životných situáciách môže ľuďom zachrániť životnú úroveň. „Ťažká choroba, vážny úraz, invalidita sú riziká, ktoré si neradi pripúšťame, ale môžu sa týkať každého z nás. A s nimi hrozba dočasného, ale aj trvalého prepadu príjmov,“ varuje.

Princíp nastavenia životného poistenia je v úplnom základe celkom jednoduchý. Neriešiť „drobné boliestky“, ako sú zlomená ruka, za ktoré dostanete nanajvýš cenu útechy vyčíslenú na pár stoviek eur, a namiesto toho sa zamerať na situácie, ktoré vám doslova otočia život naruby. Bohužiaľ v zlom slova zmysle.

image
Shutterstock

Všetko prehľadne na jednom mieste

Pavla ocenila aj prácu svojho finančného poradcu, ktorý jej Simplea odporučil a následne pomohol aj so všetkou komunikáciou medzi poisťovňou i ošetrujúcimi lekármi. „Mala som potom perfektný prehľad o tom, aké dokumenty mám doložiť. Po dodaní všetkých potrebných materiálov som mala peniaze do dvoch dní na účte,“ raduje sa Pavla. Po ukončení pracovnej neschopností sa rozhodla pre jednorazové vyplatenie 4460 Eur.

Všetky potrebné dokumenty mala pohromade a k dispozícii na portáli Moja Simplea. „Svojmu poradcovi som verila, všetko mi vysvetlil a všetko sme jednoducho a prehľadne spísali. Následne som nahrala všetky lekárske správy priamo do portálu,“ vyzdvihuje jednoduchosť vybavovania Pavla.

S veľkou pravdepodobnosťou ju teraz čaká podobné jednanie znova. „Zdravotné problémy sa mi po dokončení všetkých záležitostí v poisťovni opakovali, takže to budem so svojím poradcom opäť riešiť,“ dodáva Pavla s tým, že tentoraz nebude nutné do poisťovacej zmluvy nič dopĺňať.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Simplea a spravodajským portálom Peniaze.sk

menuLevel = 2, menuRoute = prakticke-hn/poradenstvo, menuAlias = poradenstvo, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
28. apríl 2024 11:54