StoryEditor

Simplea má nového riaditeľa

11.05.2023, 00:00

Dlhoročný obchodný expert Tibor Boťánek sa stal novým riaditeľom finančno-poradenskej spoločnosti Simplea. Tá vstúpila na slovenský trh predminulý rok a v roku 2022 dosiahla obrat 3,2 milióna eur. Aktuálne prevádzkuje 12 franšízových pobočiek, pre tento rok plánuje otvoriť 30 pobočiek Simplea Point po celom Slovensku.

Tibor Boťánek pôsobí v oblasti financií takmer 20 rokov. Na obchodných pozíciách pracoval vo vedení v spoločnostiach Allianz a Metlife. „Dlhoročná práca na pomedzí slovenského trhu a medzinárodných korporátov, spolupráca s obchodníkmi, maklérmi i živnostníkmi v interných sieťach a spolupráca so zamestnancami v poisťovniach – to všetko mi dalo pestrú paletu skúseností a porozumenie, ako finančné sprostredkovanie funguje a ako mu môžem byť prínosný,“ povedal nový riaditeľ spoločnosti Simplea. Podľa jeho slov bola Simplea jasnou voľbou vďaka kvalite a inovatívnosti služieb, ktoré ponúka: „Keď som sa rozhodoval, ktorým smerom sa ďalej vydať, ponuka spolupracovať so Simplea vyhrala vďaka jej možnosti zladených digitálnych nástrojov a komplexnej proklientskej službe. Myslím, že spojenie s FinTech Bankou dokáže v budúcnosti poskytnúť klientovi ďalšiu úroveň prehľadu v jeho financiách i aktuálnosť a pružnosť na jednom mieste. Okrem toho Simplea ponúka viacsmerný biznis model overený v Českej republike a rozšírený o franšízy či zapojenie zamestnancov do sprostredkovania, ktoré je na slovenskom trhu novinkou s veľkým potenciálom,“ dodáva Tibor Boťánek.

Simplea je dcérskou firmou najväčšej českej finančno-poradenskej spoločnosti Partners. Na Slovensku je jej tohtoročným cieľom rozšírenie franšízových pobočiek – tzv. Simplea Pointov – po celej republike. Aktuálne je ich 12 a do konca roka 2023 plánuje Simplea otvoriť 30 nových Simplea Pointov, prvých desať ešte v prvom polroku.

Finančná skupina Partners pôsobí na českom trhu od roku 2007, v roku 2009 sa stala lídrom vo finančnom poradenstve. Vlani dosiahla obrat 3,5 miliardy korún a medziročne rástla o 13 percent.

Na Slovensku chceme mať pod značkou a hodnotami Simplea úspešných, profesionálnych konzultantov a, rovnako ako v Česku, poskytovať našim klientom celoživotné komplexné finančné služby, a tým zabezpečiť ich finančný život a zaistiť rast hodnoty ich finančného bohatstva,“ hovorí Petr Borkovec, spolumajiteľ a generálny riaditeľ skupiny Partners s tým, že financie sú skvelý odbor pre podnikanie. „Rieši ich každý človek, preto v nich leží obrovský potenciál a možnosť stať sa veľmi úspešným. Myslím si, že je to ten najlepší odbor pre vybudovanie vlastného prosperujúceho biznisu s nízkym vstupným kapitálom. Samozrejme, že sa to nedeje samo, ale dokáže to každý, keď má tie správne hodnoty a je ochotný tvrdo pracovať,“ dodáva Borkovec.

Úspech posledných rokov a takmer 150 finančných pobočiek v Česku boli dôvodom pre rozšírenie pôsobnosti na slovenský trh. Máme víziu, aby každý človek zo stredného a menšieho mesta mal prístup ku viacerým finančným značkám a produktom podobne, ako ľudia z veľkých miest. Na rozdiel od banky, naše pobočky dávajú príležitosť vybrať si medzi jednotlivými produktami, porovnať si ich a dostať finančný plán podľa svojej aktuálnej situácie. V tom je naša služba unikátna,“ uzatvára Petr Borkovec.

O spoločnosti SIMPLEA

Simplea je súčasťou českej finančnej skupiny Partners, ktorej obrat v roku 2022 prekročil 3,5 miliardy korún. Materská spoločnosť Partners je od roku 2009 najväčšou spoločnosťou zaoberajúcou sa finančným plánovaním a sprostredkovaním v Českej republike. Jej tím je tvorený 2 400 finančnými profesionálmi, obsluhujúcimi viac ako šesťstotisíc klientov. Skupina tiež prevádzkuje 150 franšízových poradenských pobočiek, vlastnú životnú poisťovňu Simplea, investičnú spoločnosť Partners IS, realitný fond Trigea a dôchodkovú spoločnosť Rentea. Na Slovensku Simplea pôsobí prostredníctvom siete licencovaných finančných sprostredkovateľov a kamenných franšízových pobočiek Simplea Point. Mediálnu divíziu skupiny na Slovensku zastupuje Next Page Media, prevádzkujúca server peniaze.sk.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Simplea a spravodajským portálom Peniaze.sk

 

menuLevel = 2, menuRoute = prakticke-hn/poradenstvo, menuAlias = poradenstvo, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
20. apríl 2024 00:25