StoryEditor

Realitný fond Merity prijíma investície od kvalifikovaných investorov zo Slovenska

06.06.2024, 00:00

Realitný fond pre kvalifikovaných investorov Merity, ktorý minulý rok otvorila najväčšia česká finančno-poradenská spoločnosť Partners, prijíma od konca mája investície aj od kvalifikovaných investorov zo Slovenska. Fond investuje do developerských projektov s vysokým potenciálom výnosu s cieľom dosiahnuť až 15 %. Vstupná investícia do Merity začína od 40 000 eur a prví investori majú až do naplnenia 2 miliónov eur vstup bez poplatku. Fond sa sústreďujem na región strednej a východnej Európy, nevylučuje však aj investície v západoeurópskych štátoch. Fond bol založený v Českej republike, má transparentnú vlastnícku štruktúru a je dohľad nad ním má Česká národná banka. Na Slovensku fond predáva jeho sesterská spoločnosť Simplea.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Simplea a spravodajským portálom Peniaze.sk

„Fond Merity prináša unikátnu realitnú stratégiu, ktorá stavia na atraktivite logistického biznisu a know-how partnerov fondu – silných developerských spoločností. Stratégia fondu sa opiera o dlhoročné skúsenosti hlavného investičného stratéga fondu Tomáša Trčku,“ povedal riaditeľ spoločnosti Simplea Tibor Boťánek.

 

 

Investujte a ochráňte svoje peniaze pred infláciou.

 

Od iných realitných fondov sa Merity odlišuje investíciami do developmentu logistických areálov, od kúpy pozemku až po koncový predaj hotovej nehnuteľnosti. Na rozdiel od bežných realitných fondov nebude nehnuteľnosti držať, ale ihneď po dokončení ich predá a peniaze bude investovať do ďalšieho projektu. Starostlivý výber realít z rôznych segmentov s majoritným zameraním na logistiku znižuje riziká a zároveň cieli na nadpriemerný výnos na úrovni 15 %.

image

Tomáš Trčka

Simplea

Fond Merity spolupracuje s najväčšími svetovými developermi. Kľúčovým regiónom je oblasť strednej a východnej Európy, vedenie fondu nevylučuje účasť na zaujímavých projektoch aj v západnej Európe. Merity investuje predovšetkým v Poľsku, otvorený je aj vhodným projektom komerčných realít v Čechách a na Slovensku. „Do developerského projektu  jedného z najväčších poľských developerov sme vstúpili v decembri 2023. V súčasnosti už prebiehajú prípravné zemné a výkopové práce na infraštruktúru projektu,“ hovorí Tomáš Trčka, riadiaci partner fondu Merity. Druhú investíciu Merity plánuje ešte v priebehu roku 2024, takže investori môžu profitovať z výkonnosti fondu. „S našimi investormi si rozdelíme developerskú maržu, ktorá je veľmi atraktívna. Momentálne analyzujeme niekoľko zaujímavých projektov, ktoré nám indikujú predpokladaný výnos fondu až 15 % p. a.,“ uviedol Tomáš Trčka. Skúsený investičný stratég realitných fondov zároveň upozornil, že vysoký výnos je spojený s vyšším rizikovým profilom (hodnota SRI 6 zo 7). „Zmluvy s developermi sú však nastavené tak, aby mal fond Merity vždy potrebnú kontrolu nad celým procesom,“ dodal T. Trčka. Realitný fond Merity je určený kvalifikovaným bonitným investorom, ktorí už majú s investovaním skúsenosti. Vstupná investícia do Merity začína od 40 000 eur, prví investori do naplnenia 2 miliónov eur majú vstup bez poplatku a rovnako ako pri podobných fondoch ani z Merity nie je možné vystúpiť päť rokov.

Viac informácií o realitnom fonde Merity nájdete na: merity.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = prakticke-hn/poradenstvo, menuAlias = poradenstvo, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
08. september 2024 01:32