Private views
StoryEditor

Exkluzívne na HNkonte: Kniha Private Views

Prinášame vám jedinečnú publikáciu pre milovníkov architektúry, ktorá je ideálnym reprezentačným a exkluzívnym darčekom.

 

Kniha s názvom Private Views: A High-Rise Panorama of Manhattan je projektom architektky a umelkyne Andi Schmied. Prezentuje výhľady z 25 najluxusnejších obytných mrakodrapov na Manhattane, ktoré Schmied dokumentovala, keď sa v New Yorku falošne (a úspešne) vydávala za maďarskú miliardárku kupujúcu byt.

 

Napriek ikonickej povahe panorámy Manhattanu existujú iba štyri miesta, odkiaľ môže tento pohľad zažiť verejnosť. Aj to až po zaplatení vstupného: Empire State Building, Rockefeller center, ONE World Trade Center a Edge na Hudson Yards.

 

Všetky ostatné pohľady z výšky sú súkromným privilégiom majiteľov tých najluxusnejších bytov.

 

Andi Schmied v knihe ponúka pohľad do tohto elitného sveta, predstavuje surrealistické „presviedčacie“ stratégie realitných maklérov a umožňuje čitateľom obísť vrátnikov týchto luxusných nehnuteľností.

 

Čitateľ uvidí západ slnka z Trump Tower, výhľad zo súkromného klubu najvyššej obytnej stavby na planéte a ukážky tých najluxusnejších materiálov, ako je sibírsky mramor používaný v kúpeľniach s výhľadom na Sochu slobody.

 

Kniha je rozdelená do štyroch hlavných sekcií: rozhovory s autorkou a jej alter egom, fiktívnou miliardárkou Gabriellou, fotografie nehnuteľností a prepis dialógov s realitnými agentmi, informatívne texty o svete luxusných nehnuteľností a autorské eseje. Texty sa zaoberajú okrem iného históriou výhľadov, problematikou tieňov, ktoré tieto budovy vrhajú či vybavením bytov a ich aranžovaním na účely predaja.

 

Kniha vyšla v anglickom jazyku.

EDITORI:
IRENA LEHKOŽIVOVÁ,
BARBORA ŠPIČÁKOVÁ

SPOLUPRACOVNÍCI:
SARA EMILIA BERNAT,
F-ARCHITECTURE,
IRENA LEHKOŽIVOVÁ,
AVA LYNAM,
PETER NOEVER,
ANDI SCHMIED,
JACK SELF,
MICHAEL SORKIN,
SAMUEL STEIN,
BARBORA ŠPIČÁKOVÁ,
ANTHONY VIDLER,
SHARON ZUKIN

GRAFICKÝ DIZAJN:
TEREZA HEJMOVÁ

1. VYDANIE
PEVNÁ VÄZBA
228 STRÁN, 140 PLNOFAREBNÝCH
A 25 ČIERNOBIELYCH ILUSTRÁCIÍ
ROZMER 31,5 × 23,5 CM
ISBN 978-80-270-8358-9
VYDALA VI PER GALLERY, PRAHA, 2020​

menuLevel = 2, menuRoute = predplatne/knihy, menuAlias = knihy, menuRouteLevel0 = predplatne, homepage = false
21. apríl 2024 15:59