Červená Ruleta
StoryEditor

Červená ruleta

Oslávte s nami mesiac kníh! Len počas marca si môžete knihu kúpiť v akciovej cene 16,00€.

Strhujúci skutočný príbeh o bohatstve, moci a korupcii zo súčasnej Číny, ktorý označili The Economist a Financial Times za „najlepšiu knihu roku.“

Keď Desmond Shum vyrastal v chudobnej Číne sľúbil si, že jeho život bude iný. Tvrdou prácou a  húževnatosťou získal americký vysokoškolský titul a vrátil sa do svojej rodnej krajiny, aby sa presadil v obchode. Tam stretol  budúcu manželku, vysoko inteligentnú a rovnako ambicióznu Whitney Duan, ktorá bola odhodlaná presadiť sa v čínskej spoločnosti, v ktorej dominujú muži. Whitney a Desmond vytvorili efektívny tím a vďaka vzťahom, ktoré si vytvorili s poprednými členmi Komunistickej strany Číny, s takzvanou červenou aristokraciou, sa dostal do čínskej miliardárskej triedy. Boli oslnivo úspešní, cestovali súkromnými lietadlami, financovali budovy a nadácie v hodnote niekoľkých miliónov dolárov a kupovali drahé domy, vozidlá a umenie.

V roku 2017 sa ich osudy neodvolateľne rozišli, keď sa Desmond, ktorý býval so synom po rozvode v zámorí dozvedel,  že jeho teraz už bývalá manželka Whitney zmizla bez stopy spolu s tromi spolupracovníkmi.

O autorovi:

Desmond Shum, ktorý sa narodil v Šanghaji a vyrastal v Hong Kongu, má bakalársky titul z financií a účtovníctva na University of Wisconsin-Madison v Spojených štátoch a je absolventom spoločného programu EMBA na Severozápadnej univerzite (USA) a Hongkonskej univerzite vedy a techniky.

V 90-tych rokoch a začiatkom 21. storočia dlhé roky spolupracoval v obchode so svojou manželkou Duan („Whitney“) Weihong. Trvalé vytváranie guanxi (osobných väzieb a vplyvu) na vysokých miestach využívali na vytváranie neočakávaných peňazí na akciovom trhu a v oblasti nehnuteľností.

Na vybudovanie logistického centra vedľa hlavného letiska v Pekingu Shum strávil tri roky zbieraním 150 oficiálnych pečiatok od mnohovrstvovej čínskej byrokracie. Aby získal tieto súhlasy, musel upokojiť vládnych úradníkov. Šéf colnej správy letiska napríklad požadoval, aby Shum postavil agentúre novú kancelársku budovu s krytými basketbalovými a bedmintonovými kurtmi, divadlom s kapacitou 200 miest a karaoke barom. "Ak nám to nedáš," povedal šéf Shumovi pri večeri, "nenecháme ťa stavať."

Desmond a Whitney napokon postavili najväčšie logistické centrum leteckej nákladnej dopravy v Číne, nákladný terminál na letisku v Pekingu a luxusný hotel Bulgari v Pekingu. Po rozchode žije so synom v Londýne.

Pozrite si ukážku z knihy

 

Počet strán: 304

EAN/ISBN: 978-80-8254-046-1

Väzba: paperback

Jazyk: slovenský

Autorka: Desmond Shum

Vychádza: 29.7.2022

Vydáva: MAFRA Slovakia v edícií „Svet“

 

Cena knihy je 22,95€. V celkovej sume je zarátané aj poštovné vo výške 3,30€.

menuLevel = 2, menuRoute = predplatne/knihy, menuAlias = knihy, menuRouteLevel0 = predplatne, homepage = false
16. apríl 2024 20:55