Robert FicoPavol Funtál
StoryEditor

Sulík sa váľa po bruselských baroch, tvrdí Fico. Vo videu ostro skritizoval aj ďalších lídrov opozície

20.08.2017, 18:50
Autor:
rdurdu
Premiér na sociálnej sieti zverejnil video, v ktorom kritizuje opozičných lídrov.

"Tak si povedzme niečo o tej Sulíkovej "alternatíve" pre Slovensko..." znie status pri videu, ktoré dnes na sociálnej sieti zverejnil predseda vlády Robert Fico. V ňom ostro kritizoval lídrov opozície a obhajoval svoju vládu.

"Predseda SaS Richard Sulík je absolútny politický dobrodruh a amatér. A potvrdzuje to na každom kroku," myslí si premiér. Tvrdí, že to začalo v roku 2014, "keď ušiel do európskeho parlamentu, kde v jednom kuse nadáva na Európsku úniu a pritom mu nesmrdí 21-tisíc eur, ktoré dostáva ako balík na svoje aktivity ako poslanec Európskeho parlamentu," útočí vo videu Fico.

"Namiesto toho, aby bol doma, robil normálnu opozičnú politiku, tak sa váľa po bruselských baroch a prichádza na Slovensko len vtedy, keď cíti pach politickej krvi," uviedol premiér na margo Sulíkovej aktivity počas vládnej krízy, ktorú odštartoval Andrej Danko vypovedaním koaličnej zmluvy.

"Nepochopil absolútne nič"

Ficovi sa nepáči, že Sulík v roku 2016 začal po voľbách zostavovať vládu, "hoci ho o to nikto nepožiadal," uviedol predseda najsilnejšej vládnej strany Smer-SD. "Nakoniec sa vrátil naspäť s rozrezanou rukou, keď mečom otváral šampanské. Ale je pre neho typické, nepochopil absolútne nič," neprestáva premiér v slovných atakoch.

"Kam by tento chlap dotiahol Slovensko, pokiaľ by mal k dispozícii zahraničnú politiku," zamyslel sa Fico, čím pripomenul jeden zo sporov so Sulíkom o to, či Slovensko patrí do jadra EÚ.

Vláda má úspechy, tvrdí Fico

Fica najnovšie nahnevali Sulíkové výzvy na predčasné parlamentné voľby.

"Pán Sulík, nie som amatér ako vy a nepovalím si vlastnú vládu," sľubuje Fico. "Slovensko nemá inú alternatívu, ako túto vládu," opakovane prízvukuje Fico. Dodal, že jeho kabinet nie je dokonalý. "Ale má úspechy," uviedol.

Vymetač barov 

"Akú alternatívu ponúka pán Sulík?" pýta sa premiér. Šéfa SaS označil za hlavného vymetača bruselských barov. "Vedľa neho pán Kollár, ktorý má životopis, za ktorý by sa ani Lucky Luciano nemusel hanbiť (prezývka mocného taliansko-amerického mafiána)," pokračoval premiér v tvrdých slovných útokoch. Viac ako Lucky Lucianovi si môžete prečítať tu.

"Potom tam máme pána Hlinu (predsedu KDH), ktorý sa zamuroval ako Alžbeta Bátoriová," narážal Fico na moment, keď Hlina zamuroval vchod do prevádzky nebankového subjektu na rušnej bratislavskej ulici.

​Varuje pred Sulíkom

Vo výpočte alternatívnych lídrov pokračoval Fico Matovičom, "o ktorého duševnom zdraví pochybuje prakticky každý," dodal Fico na adresu šéfa hnutia OĽaNO. "Toto je tá alternatíva, ktorú ponúkajú Slovensku?" pýta sa premiér.

Na konci videa Fico varuje pred Sulíkom, ktoré opätovne označil za politického dobrodruha a amatéra. "A pred takýmito si musíme všetci dávať obrovský pozor," uzavrel premiér.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-12 09:00:00 - Feat.: - Title: Rowlingová kritizuje hercov z Harryho Pottera. Svoje ospravedlnenie si nechajte, odkázala Danielovi Radcliffovi a Emme Watson 03 - Modified: 2024-04-12 08:30:00 - Feat.: - Title: Dovolenkový raj Slovákov už nechce turistov. Plánujú demonštrácie, hladovku aj paralýzu najväčšieho letiska 04 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 05 - Modified: 2024-04-10 12:04:22 - Feat.: - Title: Smršť medzi influencermi po voľbách. Pil C-ho vyháňajú zo Slovenska, Attila prišiel o sponzora a Rytmus zase nič nepochopil
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 15:27