Dočasná autobusová stanica by mala byť v prevádzke od 1. okóbra. Prvý autobus by mal vyraziť o 4.00 hod. ráno do Viedne.HN/Pavol Funtál
StoryEditor

Chátrajúca autobusová stanica v Bratislave má náhradu. Pozrite sa, ako bude vyzerať

21.09.2017, 13:54
Autor:
TASRTASR
Plne má nahradiť dopravné kapacity terajšej stanice a v službách pre cestujúcich má priniesť zvýšenie kvality a komfortu.

Náhradnú autobusovú stanicu na Bottovej ulici v Bratislave plánujú otvoriť 1. októbra.

Plnohodnotne má nahradiť funkciu tej súčasnej na Mlynských nivách, na ktorej mieste plánujú do troch rokov vybudovať novú autobusovú stanicu.

Dnes o tom informoval developer HB Reavis, ktorý stojí za projektom Stanica Nivy.

Zvýšenie kvality a komfortu

Náhradná autobusová stanica sa nachádza v bývalom centre Bottova, cez cestu oproti súčasnej stanici.

Plne má nahradiť dopravné kapacity terajšej stanice a v službách pre cestujúcich má priniesť zvýšenie kvality a komfortu.

"Ak prebehne kolaudačné konanie plynulo vo všetkých fázach, náhradnú stanicu uvedieme do prevádzky 1. októbra. Súčasná autobusová stanica bude do náhradných priestorov presťahovaná v nočných hodinách a cez víkend, aby bol minimalizovaný dopad na cestujúcich či zamestnancov," povedal Jakub Gossányi z HB Reavis.

V nedeľu 1. októbra by mal z náhradnej stanice vyštartovať o 04.00 h ráno prvý spoj, a to do Viedne.

Prístupové trasy budú k stanici podľa investora riadne vyznačené. Vodiči budú môcť použiť príjazd z Chalupkovej ulici priamo pred budovou. Využiť môžu miesta na krátkodobé parkovanie či hradené parkovisko nad 15-minútové státie.

"Vyhradené tu bude aj parkovanie pre taxislužbu. Zástavky MHD zostávajú po presťahovaní v pôvodných polohách," podotkol Gossányi.

Cestujúci nájdu v náhradnej stanici podľa jeho slov informácie o spojoch, oddychovú zónu, priestor na odklad batožiny a nebude chýbať ani verejná wi-fi sieť.

Časy odchodov autobusov

K dispozícii bude aj niekoľko stánkov s rýchlym občerstvením, potraviny či reštaurácia a kaviareň.

"Časy odchodov autobusov sa nemenia, zmenia sa len čísla nástupíšť, z ktorých budú tieto autobusy odchádzať. My už dnes máme tieto zmeny zverejnené na našej webovej stránke, aby sa mohli cestujúci na túto zmenu pripraviť," povedala hovorkyňa autobusového dopravcu Slovak Lines Eva Vozárová.

Oproti terajšej autobusovej stanici budú na každom nástupišti umiestnené aj obrazovky, kde budú cestujúci vidieť, kedy im odchádza spoj a z ktorého nástupištia.

S výstavbou novej autobusovej stanice na Mlynských nivách chce HB Reavis začať hneď na druhý deň po spustení náhradnej stanice.

"Búracie a stavebné povolenie je právoplatné. Najprv však začneme s vypratávaním interiéru. Veľa múzeí a zberateľov nás oslovilo, že si chcú odniesť niečo zo starej stanice," skonštatoval Gossányi.

Novú autobusovú stanicu plánujú otvoriť v roku 2020. Bude kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy. Výstavba projektu Stanica Nivy, ktorý má celkovo stáť 345 miliónov eur, sa už začala v polovici mája prácami na administratívnej budove Nivy Tower.

01 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 02 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 03 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 04 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent 05 - Modified: 2024-04-12 05:56:16 - Feat.: - Title: Vodiči sa zdržia na viacerých úsekoch v Bratislave
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 16:31