StoryEditor

V dokumentoch ŠtB je aj otec Rudolfa Kusého. Donášal na Kňažka

27.10.2017, 16:49
Autor:
lmlm
Známy herec v reakcii povedal, že syn nemôže za chyby svojho otca, preto kandidáta na župana v Bratislavskom kraji neodsudzuje.

Otec kandidáta na župana v Bratislavskom kraji Rudolfa Kusého ako agent ŠtB donášal informácie na známeho herca Milana Kňažka.

Hovoria o tom dokumenty, ktoré má k dispozícii portál topky.sk.

Spis z Ústavu pamäti národa, kde spoluprácu s ŠtB podpísal Kusého otec vlastnoručne hovorí o tom, že mal krycie meno RUDOLF.

Krycie meno HEREC

Podľa portálu mal donášať na Kňažka pod krycím menom HEREC, za čo mal dostať 500 československých korún. 

V spise sa mal podpísať pod to že bude "zisťovať styky menovaných a ich charakter, najmä z radov osôb zaujímavých po stránke ŠtB".

Súčasný starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý priznal, že mu kampaň financuje aj otec.

Oponenti ho kritizujú za nejasné financovanie, podľa nich jeho kampaň stála 300-tisíc eur.

V reakcii vyzval, aby neútočili na jeho rodinu.

"Zaťahovanie mojej rodiny do kampane je nechutná špinavosť. Na rodinu neútočí ani mafia. Je neuveriteľné, kam až sú títo ľudia schopní zájsť, aby neprišli o svoje kšefty. Vyzývam všetkých protikandidátov, nech útočia na mňa, nie na moju rodinu," povedal Kusý pre topky.sk.

Spis Spis topky.sk

Kusý popiera, že by jeho otec pracoval pre ŠtB. Podľa jeho slov bol jeho otec emigrant, ktorý emigroval do Nemecka.

Všetci sa nám otočili chrbtom, a keďže ma nemohla nikde nechať, chodil som na výsluchy s ňou. Otec sa neskôr vrátil a bol označený za navrátilca. ŠtB ho sledovala a nás často nás navštevovala," vyhlásil Kusý.

Spis Spis topky.sk

Kňažko: Je smutné, že takíto ľudia sú vo funkciách

Milan Kňažko pre HNonline povedal, že nevie, či pozná Rudolfa Kusého staršieho. Podľa herca a bývalého ministra kultúry však synovia nemôžu za chyby svojich otcov, preto kandidáta na žuopana v Bratislavskom kraji nijako nedehonestuje.

"Môžem len povedať, že je smutné, že takíto ľudia majú teraz vyššie dôchodky ako slušní občania. A je smutné, že takíto ľudia sú stále vo vysokých funkciách," povedal Kňažko. 

01 - Modified: 2022-10-30 23:00:00 - Feat.: - Title: Kandidáti míňali tisíce aj na kino a ceruzky. Najviac investoval Kollár 02 - Modified: 2022-10-30 11:11:32 - Feat.: - Title: Výsledky volieb 2022: Jedna z top zmien. Najdlhšie vládnuceho župana porazil syn exministra HZDS 03 - Modified: 2022-10-28 22:00:00 - Feat.: - Title: Nie je mi to jedno, hovorí pre HN volička o stave chodníkov, ciest, škôlok a športovísk 04 - Modified: 2022-10-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Exministri smerujú do komunálu, kotlebovci chcú ovládnuť kraje. Vo voľbách kandiduje až polovica parlamentu 05 - Modified: 2022-04-11 16:30:30 - Feat.: - Title: Komunálne voľby 2022. Vieme, kto s kým nepôjde. No nevieme, kto s kým pôjde
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 08:09