Svet Zdravia
StoryEditor

Viac ako 13-tisíc ľudí sa prišlo pozrieť na novú nemocnicu v Michalovciach

25.11.2017, 21:34
Autor:
TASRTASR
Návštevníci už o 10.00 h, keď nemocnica otvorila svoje brány, kompletne naplnili veľkú vstupnú halu.

Priestory novej nemocnice, ktorá vyrástla v Michalovciach, si v sobotu prišlo pozrieť vyše 13-tisíc ľudí. Počas dňa otvorených dverí mali návštevníci možnosť nahliadnuť do operačných sál, prezrieť si urgentný príjem či pôrodné izby a lekári im na jednotlivých úsekoch vysvetlili všetko, čo ich zaujímalo.

"Tesne pred tým, než do nemocnice začneme sťahovať prvých pacientov, chceli sme verejnosti ponúknuť jedinečnú príležitosť pozrieť si priestory nemocnice. A záujmom verejnosti sme boli mimoriadne prekvapení. Celkovo sa v nemocnici vystriedalo vyše 13-tisíc ľudí, ktorí nám dali veľmi pozitívnu spätnú väzbu. Je to pre nás veľká pocta a veríme, že ich očakávania naplníme," uviedol Vladimír Dvorový, riaditeľ michalovskej nemocnice, ktorá je súčasťou siete nemocníc Svet zdravia.

Návštevníci už o 10.00 h, keď nemocnica otvorila svoje brány, kompletne naplnili veľkú vstupnú halu. Ľudí neubúdalo počas celého dňa, ani v podvečerných hodinách. Až do 18.00 h na jednotlivých poschodiach mohli vidieť, ako vyzerá moderná operačná sála, pôrodná izba, prezrieť si urgentný príjem, izby pre detských pacientov, počítačový tomograf či kaplnku, ktorá je tiež súčasťou nemocnice. Okrem prehliadky nemocničných priestorov im lekári a zdravotníci ukázali aj to, ako poskytnúť prvú pomoc pri zástave dýchania, skontrolovali znamienka či zmerali telesné hodnoty. Na návštevníkov čakal aj bohatý sprievodný program.

"Môj pocit z dnešného dňa je krásny. Ľudia tu chodia v eufórii, s nadšením aj očakávaním, a sú prekvapení, čo im táto nemocnica môže ponúknuť," povedala Milena Cifruľáková, manažérka klastra Žena a dieťa, ktoré spája oddelenia ako gynekológia, pôrodnica či pediatria.

Nová nemocnica, ktorú budovali viac ako dva a pol roka, sa má stať nadregionálnym centrom pre akútnu medicínu. Pacienti by sa do nej mali začať sťahovať 5. decembra a presuny by mali byť ukončené do Vianoc. V plnohodnotnom prevádzkovom režime by mala fungovať v druhej polovici januára. Na budúci rok sa následne plánuje spustenie procesu výstavby nového pavilónu polikliniky. Táto časť má vzniknúť na pôde súčasného chirurgického pavilónu.

01 - Modified: 2024-04-04 11:27:27 - Feat.: - Title: Pri zámene pacientiek pochybil zdravotník, tvrdí pražská nemocnica. Lekári spôsobili potrat 02 - Modified: 2024-03-28 13:33:11 - Feat.: - Title: Fatálna zámena pacientiek: V Prahe spravili tehotnej žene zákrok, kvôli ktorému potratila. Stalo sa to pri bežnej kontrole 03 - Modified: 2024-03-28 13:34:48 - Feat.: - Title: Potrat namiesto bežnej kontroly. V Česku nastala fatálna zámena 04 - Modified: 2024-03-20 12:14:35 - Feat.: - Title: Lekári prehovorili o veľkom požiari v košickej nemocnici: Boja sa chodiť do práce, mohli zhorieť novorodenci 05 - Modified: 2024-03-19 11:34:09 - Feat.: - Title: V Prešove by mohla vzniknúť nová nemocnica. V súčasnosti sa preverujú možnosti
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 11:02