TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Bugár robí všetko pre to, aby poslancom drasticky narástli platy, tvrdí Matovič

02.12.2017, 16:29
Autor:
TASRTASR
Líder opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič tvrdí, že sa opätovne preukázal "charakter" šéfa Mosta-Híd Bélu Bugára.

Béla Bugár tentoraz robí všetko pre to, aby poslanci mali dramaticky zvýšené platy. Vyhlásil to na margo sobotňajšieho rozhodnutia Mosta-Híd nepodporiť zmrazenie platov ústavných činiteľov.

"Vyzývam Roberta Fica (Smer-SD), aby stál za svojím verejným prísľubom, že v prípade, ak platy poslancov nebudú zmrazené, spojí návrh na zmrazenie s hlasovaním o dôvere vláde," podotkol Matovič.

Erik Tomáš zo Smeru-SD si však myslí, že práve Matovič by sa mal prvý pozrieť do zrkadla, ak hovorí o charaktere. "Môže šaškovať a kričať koľko chce, ale už neprekryje fakt, že aj všetci poslanci OĽaNO hlasovali za zvýšenie platov politikov o 1000 eur," skonštatoval Tomáš.

Ako podotkol, poslanecký klub Smeru-SD navrhne a aj celý bude hlasovať za zmrazenie platov. V tomto smere sa chce uchádzať aj o podporu svojich koaličných partnerov i opozície.

Most-Híd po sobotňajšej Republikovej rade strany v Šamoríne oznámil, že nezahlasuje za zmrazenie platov ústavných činiteľov. Strana je presvedčená, že nastal čas prijať systémové riešenie, ktoré bude pokrývať platy nielen ústavných činiteľov, ale aj manažérov v štátnych podnikoch.

Zmrazovanie platov ústavných činiteľov je aktuálnou politickou témou. Poslanci odmietli zmrazovanie v zrýchlenom režime, volajú po systémovom riešení platov. Premiér Robert Fico (Smer-SD) vyhlásil, že bude trvať na zmrazení a hovoril aj o možnosti spojiť hlasovanie o platoch s dôverou vláde. To kritizoval Most-Híd aj SNS.

Fico naznačil možnosť presadiť zmrazenie cez nepriamu novelu nejakého zákona. S tým mieni prísť Smer-SD, ktorý ale súčasne zdôrazňuje potrebu čo najskôr pripraviť a prijať komplexnú novú úpravu platov.

Systémové riešenie preferuje aj SNS a Most-Híd. Pokiaľ by sa platy nezmrazili na aktuálnej parlamentnej schôdzi, poslancom by od januára stúpli približne o 1000 eur. Koalícia sa má o platoch rozprávať na budúci týždeň.

Pozrite si vyhlásenie Bélu Bugára po Republikovej rade Mostu-Híd. 

01 - Modified: 2024-02-26 23:16:53 - Feat.: - Title: Prezidentský palác chceli obsadiť mimozemské sily aj „eštebák“. O post sa uchádzali mnohé výstredné mená 02 - Modified: 2023-12-15 09:21:49 - Feat.: - Title: 500 eur za voľby: Ľudia si požičali od úžerníkov. Únia Rómov podáva trestné oznámenie a vyzýva Matoviča 03 - Modified: 2023-10-03 13:35:36 - Feat.: - Title: Zachránili Matoviča rómske osady? Expert vidí zlom v preferenciách OĽANO inde 04 - Modified: 2023-10-01 08:35:04 - Feat.: - Title: Matovič bude v opozícii. Kolaborovať s mafiou nebudeme, zdôraznil 05 - Modified: 2023-08-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Igorovi Matovičovi sa stala tá najhoršia vec
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 02:18