TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Nový podpredseda Smeru Raši: Ďalšie zmeny v strane určite prídu

13.12.2017, 21:35
Autor:
TASRTASR
Raši tvrdí, že ako primátor, poslanec Národnej rady SR a zároveň podpredseda najsilnejšej vládnej strany má optimálnu pozíciu na to, aby sprostredkoval komunikáciu medzi vedením Smeru-SD a regiónmi.

 Slovensko zažíva úspešné obdobie z hľadiska vývoja ekonomiky, európskej akceptácie, bezpečnosti, znižovania deficitu, ale aj z hľadiska životnej úrovne ľudí.

Smeru-SD sa však nedarí pretaviť tieto úspechy do politických bodov a ukázať ľuďom, že podmienky sa zlepšujú aj vďaka stabilite a práci vlády.

"Som východniar"

Preto je potrebné posilniť kontakt s regiónmi a jednou zo spojok medzi regionálnou politikou a vedením Smeru-SD má byť podpredseda strany Richard Raši. Povedal to v diskusii na Tablet.TV.

Som v Košiciach, som východniar a som rád, že východ bude mať takéto zastúpenie, ale chcel by som byť regionálna spojka, pre všetky regióny,“ odmietol predpoklad, že sa má stať špeciálne „východnou spojkou“ v Smere-SD.

Raši tvrdí, že ako primátor, poslanec Národnej rady SR a zároveň podpredseda najsilnejšej vládnej strany má optimálnu pozíciu na to, aby sprostredkoval komunikáciu medzi vedením Smeru-SD a regiónmi.

„Mnohé problémy sú v Bratislave úplne iné ako inde na Slovensku. Chcel by som vedieť sprostredkovať problémy, ale aj návrhy riešení, ktoré by podľa regiónov pomohli, priamo vedeniu strany. Na to je funkcia podpredsedu strany a regionálneho politika ideálna,“ tvrdí Raši.

Raši tiež pripustil ďalšie zmeny

Pripomenul, že ako poslanec NR SR v minulosti podporil legislatívne zmeny a pomohol tak Košiciam znížiť počet poslancov mesta a mestských častí, či získať opäť rozhodovaciu právomoc v prípade ťažby uránu do rúk obyvateľov mesta.

Sobotný (9.12.) snem Smeru-SD síce priniesol len jednu personálnu zmenu, na poste podpredsedu strany vystriedal Mareka Maďariča práve Richard Raši, venoval sa však analýze neuspokojivých výsledkov volieb do VÚC a nastolil nové politické priority.

Ďalšie personálne zmeny v Smere-SD sa podľa Rašiho dajú očakávať na úrovni krajských a okresných organizácií, nie však na úrovni vlády.

„Voľby sme na sneme prediskutovali, ale z hľadiska personálnych zmien sa na ňom dajú robiť len tie, ktoré sa týkajú predsedu a podpredsedov. Ďalšie zmeny po župných voľbách určite prídu, ale to už je v kompetencii predsedníctva strany,“ povedal Raši.

Členovia vlády majú Ficovu dôveru

Snem podľa neho konštatoval spokojnosť s výkonmi ministrov. „Nikto nespochybňuje profesionalitu ministrov za Smer-SD. Stávajú sa na sto percent ministrami a manažérmi. Ale akoby sa to nedarilo preniesť do politického úspechu,“ upozornil nový podpredseda strany.

Dodal, že hoci v politike sa nič nedá prognózovať definitívne, on v dôsledku snemu žiadne personálne zmeny vo vláde neočakáva, a to ani v prípade ministra kultúry Mareka Maďariča, ktorý v poslednom období patril k najostrejším kritikom strany.

V príhovore predsedu bolo deklarované, že členovia vlády majú jeho dôveru. Marek Maďarič dostal od predsedu jasný signál, že s ním ako s ministrom kultúry ráta. Na ministerstve kultúry podáva profesionálny výkon a nikto si neželá, aby z funkcie odišiel,“ zhrnul Raši.



01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 07:33