StoryEditor

Kočner sľubuje milióny

14.11.2006, 23:00
Netypickým spôsobom chce Bratislavčanov priviesť k volebným urnám pri komunálnych voľbách kandidát na primátora hlavného mesta Marián Kočner. V hre Miliónové voľby sľubuje trom voličom milión korún. Hovorí, že peniaze vyplatí z vlastného vrecka, aj keď ľudia nebudú voliť jeho.

Netypickým spôsobom chce Bratislavčanov priviesť ku komunálnym voľbám kandidát na primátora hlavného mesta Marián Kočner. V hre Miliónové voľby sľubuje trom voličom- výhercom zlosovania milión korún. Kočner vyplatí peniaze sám, aj keby nešlo o jeho voličov. Šéf Klubu reklamných agentúr Michal Ruttkay upozorňuje -- lotéria je pomerne inovatívna vec v rámci politickej reklamy. "Nehrá v prospech seba, ale skôr pre svojich protikandidátov, lebo on nepotrebuje vysokú účasť."
Na verejnosti sa preto objavili špekulácie, či sa Kočner nechce na poslednú chvíľu vzdať kandidatúry, aby tak pomohol niekomu inému. Kočner je známy dlhoročným priateľstvom s ďalšou kandidátkou na primátora Monikou Flašíkovou-Beňovou (Smer-SD). Obaja však takýto scenár odmietajú. "Nevzdám sa v prospech nikoho," hovorí Kočner. "Aby sme sa vyhli podobným špekuláciám, povedali sme si, že nebudeme ani istú dobu v kontakte," dodáva zase Beňová. Svojho protikandidáta skôr kritizuje. "Mali by sme súperiť konkrétnym programom, a nie ponižujúcimi lákadlami v podobe lotérií."

Kočner sľubuje milióny
Beňová na Kočnerovej hre našla aj "malú nezrovnalosť". Odmena voličom môže byť podľa nej vyplatená po overení notárom, ale do voličských zoznamov nesmie nahliadnuť nik s výnimkou policajných orgánov v prípade adekvátnych podozrení. Záujemcovia o Kočnerovu výhru musia poslať prázdnu SMS na vybrané číslo. Žrebovanie sa má uskutočniť ešte v deň volieb v jednom súkromnom rádiu.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 20:38