StoryEditor

Šetrenie v rezorte u lekárov nepocítime

17.08.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR
Rezort zdravotníctva chce ušetriť plánovaných desať percent v svojom tohtoročnom rozpočte (81 miliónov Sk), priamo na výdavkoch ministerstva a podriadených rozpočtových organizácií.

Rezort zdravotníctva chce ušetriť plánovaných desať percent v svojom tohtoročnom rozpočte (81 miliónov Sk) priamo na výdavkoch ministerstva a podriadených rozpočtových organizácií. Podľa hovorkyne ministerstva Silvie Balázsikovej sa šetrenie nedotkne poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. "Pripravené sú tri alternatívy, vo štvrtok minister financií zvolí, ktorá z nich bude realizovaná." Podrobnosti určených možností šetrenia v rezorte hovorkyňa nechcela zverejniť.
S doterajším pracovným návrhom budúcoročného rozpočtu pre kapitolu zdravotníctva, ktorá predbežne počíta so zvýšením prostriedkov o miliardu korún, rezort nie je spokojný. "Máme zásadné pripomienky, ktoré sa budeme snažiť na rokovaniach presadiť. Prvé z týchto rokovaní sa uskutoční na ministerstve financií už vo štvrtok." O akú sumu chce ministerstvo zvýšiť rozpočet, Balázsiková nepovedala.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 00:07