StoryEditor

Strieľal na policajtov, skončil vo väzbe

15.08.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR
Polícii sa podarilo zadržať jedného z dvojice mužov, ktorí 31. júla počas naháňačky pri Dubnici nad Váhom strieľali na policajnú hliadku. Daniela Š. (27) zo Zbehov okrese Nitra obvinili z útoku na verejného činiteľa, pokusu o krádež a súd ho vzal do väzby.

Polícii sa podarilo zadržať jedného z dvojice mužov, ktorí 31. júla počas naháňačky pri Dubnici nad Váhom strieľali na policajnú hliadku. Daniela Š. (27) zo Zbehov okres Nitra obvinili z útoku na verejného činiteľa, pokusu o krádež a súd ho vzal do väzby.
Polícia naďalej pátra po druhom podozrivom mužovi, 31-ročnom Jánovi Gólisovi z okresu Galanta. Občania môžu akékoľvek informácie týkajúce sa jeho súčasného pobytu a pohybu zatelefonovať na číslo 158.
Páchatelia chceli ukradnúť VW Passat zaparkovaný na sídlisku v Dubnici nad Váhom. Keď ich vyrušila policajná hliadka, nasadli do vozidla značky audi, na ktorom prišli kradnúť, a dali sa na útek. Nasledovala naháňačka smerom na Trenčín, podľa polície zlodeji na úteku ohrozovali autá v protismere a pravdepodobne sa pokúšali spôsobiť nehodu, aby tak zastavili prenasledujúce policajné auto.
Odbočili do Prílesu, policajti použili varovné výstrely do vzduchu. Zlodeji streľbu opätovali a došlo k prestrelke, pri ktorej policajti vystrelili niekoľko desiatok nábojov. Na policajnom aute strela zasiahla čelné sklo na mieste spolujazdca, no projektil uviazol v skle.
Na moste cez kanál Váhu audi prišlo o pneumatiku a vošlo do kukuričného poľa popri diaľnici. Tam sa mužom podarilo utiecť. Páchateľom hrozí sedem až 12 rokov väzenia, informovala trenčianska policajná hovorkyňa Lenka Bušová.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
04. máj 2024 10:26