StoryEditor

Kauzy Jozefa Majského

30.11.2006, 23:00
Autor:
HNHNTASRTASR

Kauza nebanky -- Majský je spoluobžalovaný z údajného tunelovania nebankových subjektov BMG Invest a Horizont Slovakia.
So svojimi komplicmi mal začiatkom roka 2002 zo skrachovaných spoločností nezákonne vybrať približne 800 miliónov korún. Spolu s ním sú z trestných činov podvodu a založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny obžalovaní aj Patrik Pachinger a Dávid Brtva. Obžaloba im kladie za vinu, že v úmysle preniknúť do nebankových spoločností s cieľom získať ich majetok a príjmy zosnovali zločineckú skupinu v Bratislave, Košiciach a v zahraničí. Hrozí im až 15-ročné väzenie. Prípad rieši Špeciálny súd.

Kauza poškodzovanie veriteľa -- Obžaloba kladie Majskému za vinu, že ako prezident Sipox Holding zmaril obchodnou transakciou uspokojenie pohľadávok za viac ako 400 miliónov korún, ktoré si uplatňoval Fond národného majetku voči Sipoxu. Majského synovia -- Jozef a Erik -- písomne splnomocnili na neurčitý čas svojho otca na zastupovanie spoločnosti vo všetkých veciach. Na základe tohto splnomocnenia prezident spoločnosti odovzdal v decembri 1998 nepeňažný majetok Sipoxu Holding v hodnote viac ako 426 miliónov korún spoločnosti Istrokommerz ako nepeňažný vklad na zvýšenie základného imania. Týmto údajne zmarili uspokojenie pohľadávok FNM. Prípad rieši Okresný súd Bratislava 1.

Kauza byty -- Ministerstvo hospodárstva v roku 2004 podalo žalobu o určenie vlastníctva bytových domov v Bánovciach nad Bebravou. Požaduje, aby sa domy s niekoľkými stovkami bytov vrátili do vlastníctva republiky. Tie pred jedenástimi rokmi získala Majského firma. Ministerstvo zažalovalo aj mesto Bánovce nad Bebravou, ktoré svojím rozhodnutím umožnilo Majskému byty nadobudnúť.
Prípad rieši Okresný súd v Trenčíne.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 09:05