StoryEditor

Slobodní vylúčili Navrátilovú a spol.

24.07.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR
Zhruba dvadsiatka členov Slobodného fóra dostala v týchto dňoch listy, ktorými im predsedníčka Zuzana Martináková oznamuje ich vylúčenie zo strany.

Zhruba dvadsiatka členov Slobodného fóra dostala v týchto dňoch listy, ktorými im predsedníčka Zuzana Martináková oznamuje ich vylúčenie zo strany. Podľa informácií dnes už bývalého ústredného tajomníka SF Ľuboša Pastora, zo strany bola vylúčená aj podpredsedníčka strany Ľubica Navrátilová, predseda Programovej rady Branislav Opaterný, viacerí okresní predsedovia, ale aj šéfka republikovej rozhodcovskej komisie Silvia Šafárová. Navrátilová za jediné racionálne vysvetlenie takéhoto postupu predsedníctva slobodných považuje nedostatok sebareflexie po prehraných voľbách. "Hľadá sa vinník a ako hlavní vinníci sme obviňovaní pán Opaterný a ja, namiesto toho, aby sme si sadli, zanalyzovali, čo sa vlastne stalo a našli východisko a spoločnú cestu do budúcnosti."
Predsedníctvo slobodných rozhodlo o vylúčení svojich kmeňových členov 12. júla. Po zmene stanov totiž môže predsedníctvo okamžite vylúčiť ktoréhokoľvek člena strany, "ak sa preukázateľne dopustí konania poškodzujúceho dobré meno strany a ak týmto konaním spôsobil, alebo bezpochyby by mohol spôsobiť strane závažné a neodstrániteľné škody."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 06:44