Prezidentka Zuzana Čaputová prevzala záštitu nad Filmovým festivalom inakostiTASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Čaputová v prípade uniknutých videí si chce počkať na vyšetrovanie

27.10.2021, 13:20
Autor:
TASRTASR
Prezidentka povedala, že je zatiaľ známe iba konštatovanie prokuratúry, ktorá video hodnotí ako dôkaz toho, že dochádzalo k ovplyvňovaniu vyšetrovaní trestných činov korupcie a ďalších zo strany politikov, advokátov a podnikateľov.

V prípade uniknutých medializovaných videí z poľovníckej chaty si treba počkať na výsledok vyšetrovania. V stredu to uviedla prezidentka Zuzana Čaputová. Zároveň rešpektuje rozhodnutie sudcu o nepredĺžení väzby bývalému policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi a ďalším obvineným v prípade policajnej akcie Očistec.

​"Musíme si počkať na výsledky vyšetrovania a ďalší postup v tejto veci, aby som mohla k tomu zaujať komplexný postoj," skonštatovala Čaputová.

Poznamenala, že je zatiaľ známe iba konštatovanie prokuratúry, ktorá video hodnotí ako dôkaz toho, že dochádzalo k ovplyvňovaniu vyšetrovaní trestných činov korupcie a ďalších zo strany politikov, advokátov a podnikateľov.

Hlava štátu zároveň rešpektuje rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, ktorý v utorok zamietol návrh na predĺženie väzby obvineného Tibora Gašpara a ďalších.

"Pokiaľ viem, zatiaľ nie je možné dočítať sa dôvody tohto rozhodnutia. Môj komentár k tomu je, že to rešpektujem," poznamenala Čaputová.

Prokuratúra tento týždeň informovala, že dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry doplnil návrh na predĺženie väzby o obrazovo-zvukové záznamy. Tie majú potvrdzovať snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz.

Následne boli medializované videá s lídrom Smeru Robertom Ficom, exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, obhajcom obvineného bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara Marekom Parom, podnikateľom Miroslavom Bödörom a synom Tibora Gašpara. Generálny prokurátor Maroš Žilinka dal únik preveriť.

01 - Modified: 2024-04-22 15:22:07 - Feat.: - Title: Prezidentka bude tento týždeň úradovať z Košíc, stretne sa aj s primátorom 02 - Modified: 2024-04-19 17:09:37 - Feat.: - Title: Čaputová podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu. Českou ju využije na pomoc Kyjevu 03 - Modified: 2024-04-19 12:26:58 - Feat.: - Title: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti, tvrdí prezidentka 04 - Modified: 2024-04-18 11:12:24 - Feat.: - Title: Čaputová povýšila a vymenovala generálov ozbrojených síl 05 - Modified: 2024-04-17 16:17:47 - Feat.: - Title: Prezidentka sa rozlúčila s Nitrianskym krajom symbolicky na zámku
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 20:12