StoryEditor

Bugár sa ospravedlní

05.10.2006, 00:00
Autor:
SITASITA
Bratislava -- Minister spravodlivosti Štefan Harabin sa nebude súdiť s predsedom SMK Bélom Bugárom za vyjadrenia, ktoré uverejnil v roku 2004 vo svojej knihe Žijem v takej krajine. Šéf SMK sa s Harabinom dohodol na mimosúdnom vyrovnaní.

Minister spravodlivosti Štefan Harabin sa nebude súdiť s predsedom SMK Bélom Bugárom za vyjadrenia, ktoré uverejnil v roku 2004 vo svojej knihe Žijem v takej krajine. Šéf SMK sa s Harabinom dohodol na mimosúdnom vyrovnaní. Súčasťou dohody je, že sa Bugár Harabinovi ospravedlní prostredníctvom niektorých médií. Bugár sa nechcel k mimosúdnej dohode vyjadriť.
Harabin pôvodne v žalobe žiadal od Bugára ako nemajetkovú ujmu 1,5 milióna korún. Podľa ministra sa v knihe nachádzajú nepravdivé tvrdenia v rozpore s objektívnou pravdou. "Bugár bývalého predsedu Najvyššieho súdu vykresľuje ako brzdiaceho morálnu obnovu súdov a napomáhača korupcie v justícii a zároveň spojeného s korupciou, teda korupčníka," uviedol Harabin vo svojom stanovisku v decembri minulého roka.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 15:15