StoryEditor

Opaterný skončil, konflikt slobodných pokračuje

Ani po vyškrtnutí z kandidátky Opaterný nepomýšľa na odchod zo Slobodného fóra. "To mi ani nenapadne. Prečo by som to robil? Len preto, že si niekoľko ľudí zmyslelo, že im vadím?" Ako bude postupovať ďalej zatiaľ nevie. "Pani Martináková je vo vleku istých osôb. Nerád by som nad ňou lámal palicu, doba ukáže."

Ani po vyškrtnutí z kandidátky Opaterný nepomýšľa na odchod zo Slobodného fóra. "To mi ani nenapadne. Prečo by som to robil? Len preto, že si niekoľko ľudí zmyslelo, že im vadím?" Ako bude postupovať ďalej, zatiaľ nevie. "Pani Martináková je vo vleku istých osôb. Nerád by som nad ňou lámal palicu, doba ukáže."
Nič neľutujú
Dvojka na kandidátke fóra herec Marek Ťapák nie je situáciou okolo slobodných znepokojený. "Verím, že ľudia to celé pochopia." O tom, že by slobodní nemali úspech vo voľbách, nechce ani počuť. "Sú to všetko špekulácie, nedáme sa odradiť. Ešte sa toho môže veľa zmeniť." Rovnako sa k veci stavia aj Ján Budaj -- jeho Demokratickej únii fórum dalo miesta na kandidátke. "Situácia sa vyrieši a voľby dotiahneme do úspešného konca najmä s občianskymi kandidátmi." Nemôžeme teraz ľutovať, že sme sa k nim pridali -- hovorí zástupca Demokratickej strany Slovenska Branislav Hochel. "Inú možnosť, ako ísť do volieb, sme nemali."
Nevyrovnané účty
Slobodné fórum má s Opaterným naďalej nevyrovnané účty. Už dávnejšie daroval do straníckej kasy tri milióny korún a ďalších 1,2 milióna jej požičal. "Pôžička sa mu vráti a pokiaľ je Opaterný džentlmen, dar nám zostane," hovorí Robert Kotian z tlačovej sekcie. Opaterný by mal podľa dohody peniaze dostať po voľbách. Pôžičku chcú slobodní splatiť z príspevku, ktorý dostanú od štátu, ak vo voľbách získajú aspoň tri percentá. Prípadný neúspech strany, ako dôsledok rozkolu, Opaterného netrápi. "Sú na svete aj zlé investície. To už je vec pani predsedníčky. Ak dáva prednosť pánovi Chlípalovi pred stranou, má to svoje následky." Pol druha milióna požičal strane v apríli aj Peter Kubala. O osud svojich peňazí sa neobáva. "Ak strana dosiahne tri percentá vo voľbách, dostane od štátu 39 miliónov korún. Podľa posledného prieskumu máme deväť percent." Šéf Prešovského kraja Zdenek Král strane stále dôveruje. V marci jej dokonca daroval 300-tisíc korún. "Projektu verím a verím, že tu budú len a len slušní ľudia."

Tipujúci im skôr veria
Stávkové kancelárie zatiaľ predpokladajú, že sa slobodným podarí dostať do parlamentu. "Kurz na úspech Slobodného fóra je 1,80 a na neúspech 1,85," povedala pre HN marketingová riaditeľka spoločnosti Tipos Viera Krupová. Kurzy sa menia aj počas dňa, Tipos reaguje na volebné prieskumy, ale aj takéto kauzy. "Ráno bol kurz na to, že sa slobodní dostanú do parlamentu, o niečo lepší."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
03. máj 2024 20:02