StoryEditor

Väčšine sa zrušenie poplatkov páči

25.08.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR
Zrušenie poplatkov v zdravotníctve od septembra považuje za správne 61,8 percenta ľudí. Podobný názor má ďalších 7,4 percenta občanov -- tí však nevedia, ako budú tieto prostriedky nahradené.

Zrušenie poplatkov v zdravotníctve od septembra považuje za správne 61,8 percenta ľudí. Podobný názor má ďalších 7,4 percenta občanov -- tí však nevedia, ako budú tieto prostriedky nahradené. Vyplýva to z prieskumu, ktorý uskutočnila spoločnosť RCA Research.
Za nesprávne považuje zrušenie poplatkov u lekára a v nemocnici, ku ktorému pristúpila nová vláda Roberta Fica, 17,8 percenta obyvateľov. Okrem toho ďalších 2,8 percenta ľudí si myslí, že poplatky prispeli k zníženiu počtu simulantov. Odpovedať nevedelo 10,2 percenta občanov.
So zrušením poplatkov súhlasili dve tretiny žien a 55,7 percenta mužov. Ako nesprávny ohodnotila tento krok pätina mužov a 13,7 percenta žien. Zrušenie zdravotníckych poplatkov vníma pozitívne väčšina ľudí so základným a stredoškolským vzdelaním a štyria z desiatich ľudí s vysokoškolským vzdelaním. Za nesprávne to považuje približne každý desiaty opýtaný so základným vzdelaním a tretina obyvateľov s vysokou školou.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
09. máj 2024 17:42