StoryEditor

Kauza Černák: Prichádza korunný svedok

08.09.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

Tretie kolo hlavného pojednávania s údajným bossom podsvetia Mikulášom Černákom a ďalšími obžalovanými sa začalo pred senátom Okresného súdu v Prešove. V programe sú výsluchy svedkov a znalcov, mali by vypovedať poslední z tých, ktorí sa v pôvodne vytýčených termínoch nedostavili. Súdny proces trvá s prestávkami od 16. mája, zatiaľ bolo dovedna 13 pojednávacích dní.
Černák čelí obžalobe Krajskej prokuratúry v Trenčíne. Podľa nej sa mal podieľať na vražde dvoch a na pokuse vraždy tretej osoby z kriminálneho podsvetia v septembri a októbri 1997. Ak ho súd uzná vinným, hrozí mu výnimočný trest -- doživotie.
Rozhodujúci deň v pojednávaní bude dnes, keď má pred senát predstúpiť korunný svedok obžaloby Alexander H., známy v podsvetí ako Šani. Podľa obžaloby sa mal v spomínanom období takisto dopustiť kriminálnej činnosti, no postupne začal spolupracovať s políciou. Jeho trestná vec bola napokon vylúčená na samostatné konanie o dohode o vine a treste. Do pojednávacej miestnosti súdu v Prešove však ani v jednom z doterajších dvoch vytýčených termínov sa nedostavil pre svoje zdravotné ťažkosti.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 18:03