StoryEditor

Čupkov svokor sa zabil

30.05.2006, 00:00

V dome bývalého majiteľa banskobystrického pivovaru Urpín Pavla Čupku v Slovenskej Ľupči našli včera mŕtvolu muža. Podľa dostupných informácií ide o jeho svokra, ktorý spáchal samovraždu. Nožom sa bodol priamo do srdca. Hovorkyňa krajskej polície v Banskej Bystrici Mária Faltániová odmietla zverejniť bližšie informácie s tým, že tak v prípade samovraždy konajú vždy. Sám Čupka vyšiel včera zo svojho domu len na pár sekúnd. S novinármi však nekomunikoval.
Čupka, bývalý banskobystrický funkcionár ĽS-HZDS, začal podnikať ako mäsiar. V roku 1996 získal v malej privatizácii za 330 miliónov korún banskobystrický pivovar Urpín. Peniaze si požičal od banky, no doteraz ich nesplatil. Urpín je dnes v konkurze a správca vedie s bývalým majiteľom niekoľko súdnych sporov. Čupka totiž pred konkurzom previedol takmer celý majetok pivovaru na svoje firmy. Ochrannú známku na pivo Urpín predal svojim deťom, ktoré ich následne predali popradskému pivovaru. Medzi 70 veriteľmi, ktorým dovedna pivovar dlhuje viac ako miliardu korún, figuruje aj daňový úrad.
Polícia v marci tohto roku informovala o obvinení 60-ročného Pavla Č. z trestného činu neplatenia daní a poistného. V prípade odsúdenia za ich úmyselné neplatenie mu hrozí trest od päť až do 15 rokov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 16:49