StoryEditor

Lexa sa do politiky nechystá

29.10.2006, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Bývalý riaditeľ SIS Ivan Lexa o návrate do politiky zatiaľ neuvažuje. "Musím si, ľudovo povedané, vylízať rany. Po ôsmich rokoch dramatického obdobia života so všetkými dosahmi na môj osobný a najmä rodinný život vylučujem, že by som sa v dohľadnom čase zapojil do politického života," poznamenal bývalý poslanec HZDS.
Po oslobodení od posledného zo 14 obvinení chce očistiť svoje meno i v zahraničí -- na súde v Štrasburgu. Na Európskom súde pre ľudské práva podal zatiaľ dve sťažnosti. "Sú tam už niekoľko rokov, ale nemali sme dosť času sa tomu venovať. Som presvedčený, že v nich musíme byť úspešní." V oboch prípadoch, keď podľa neho boli porušené ľudské práva, sa súdi o symbolické jedno euro. Sťažuje sa na údajne neprípustnú väzbu za skutok, ktorý bol amnestovaný, a na údajné porušenie práva na spravodlivý proces.
Zatiaľ nespresnený postup zvažuje i proti slovenským orgánom, peniaze pre seba však vraj vysúdiť nechce. Uvažuje však o tom, že by ich vysúdil pre nejakú mimovládnu organizáciu, ktorá sa venuje posilňovaniu právneho štátu. "Cieľom je, aby sa štát už nikdy nechoval k žiadnemu občanovi, ako sa choval celých osem rokov voči mne."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 23:41