StoryEditor

Pavol Hrušovský akceptuje zvolenie Vladimíra Mečiara za predsedu ĽS- HZDS

09.06.2007, 16:52
Autor:
TASRTASR

Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Pavol Hrušovský akceptuje zvolenie Vladimíra Mečiara za predsedu Ľudovej strany - Hnutia za demokratické Slovensko (ĽS-HZDS).
"Berieme na vedomie rozhodnutie delegátov snemu o znovuzvolení Vladimíra Mečiara a nového vedenia strany," uviedol Hrušovský pre TASR. "Je to ich rozhodnutie," dodal.
Podľa podpredsedníčky kresťanských demokratov Márie Sabolovej reálny politik očakával takúto voľbu. "Mečiarov prejav som sledovala v televízii. Bol to taký vodcovský prejav a minimálne dĺžkou mi pripomenul prejavy Fidela Castra," uviedla pre TASR Sabolová.
Napriek tomu, že Mečiar v prejave hovoril o nových víziách, nových ľuďoch, Sabolová neočakáva, že jeho predsedníctvo prinesie do politiky hnutia "nový vietor".
Vo verejnej voľbe na dnešnom celorepublikovom sneme ĽS-HZDS v Nitre získal Vladimír Mečiar 217 hlasov z celkového počtu 240 delegátov. Jeho protikandidátom bol poslanec Tibor Mikuš, ktorého na funkciu predsedu navrhol exminister hospodárstva Milan Cagala.

ala km vs

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
04. máj 2024 19:55