StoryEditor

Zmena ústavy bez opozície

30.01.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Predstavitelia opozičných klubov na rokovaní poslaneckého grémia informovali predsedu parlamentu, že nepredložia návrhy svojich zástupcov do Stálej komisie NR pre ústavu a rokovací poriadok NR, ktorú navrhuje zriadiť Pavol Paška.

Predstavitelia opozičných poslaneckých klubov na rokovaní poslaneckého grémia informovali predsedu parlamentu, že nepredložia návrhy svojich zástupcov do Stálej komisie Národnej rady pre ústavu a rokovací poriadok Národnej rady, ktorú navrhuje zriadiť Pavol Paška. Ten o tom informoval po skončení rokovania grémia.
"V opozícii sme sa zhodli, že nevidíme dôvod na vznik komisie, pretože necítime, že by na Slovensku bola ústavná kríza," zdôvodnil pre médiá podpredseda parlamentu a SDKÚ-DS Milan Hort s tým, že Pašku požiadali, aby zadefinoval okruhy, v ktorých koaličné strany pociťujú potrebu zásadnej zmeny ústavy. "Pretože sa tak dodnes nestalo, nevidíme dôvod, aby sme niekoho nominovali len preto, aby takáto komisia vznikla, keď nepoznáme náplň jej činnosti," povedal Hort s tým, že ak bude jasná, opozícia bude vecne reagovať vrátane personálnych návrhov.
"Rešpektujem pohľad opozície, ale chcem, aby bol konštituovaný odborný rozmer práce na ústavných problémoch a budem vo svojej vízii pokračovať," reagoval Paška a dodal, že okruhy tém, ktorými by sa mala komisia zaoberať, už špecifikoval "aspoň 777-krát" rôznym spôsobom. "Veľmi rád opozícii odpoviem a zadefinujem okruhy - napríklad imunita, ochrana verejného záujmu, volebný systém a tak ďalej," povedal Paška.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 00:01