StoryEditor

Opozícia má podpisy

23.01.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR
Tri zo štyroch opozičných strán, Smer-SD, ĽS-HZDS a KSS, už disponujú tridsiatkou podpisov potrebných na odvolanie ministrov v parlamente.

Tri zo štyroch opozičných strán, Smer-SD, ĽS-HZDS a KSS, už disponujú tridsiatkou podpisov potrebných na odvolanie ministrov v parlamente. O koordinácii postupu pri odvolávaní ministra zdravotníctva Rudolfa Zajaca, ministra kultúry Františka Tótha, ministra školstva Martina Fronca a ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií Pavla Prokopoviča budú strany možno rokovať už v utorok počas zasadnutia parlamentu. Mimoriadne schôdze na odvolávanie ministrov by sa podľa všetkého mohli konať v priebehu budúceho týždňa.
Slobodné fórum, ktoré chce odvolať ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií Prokopoviča, zatiaľ nezačalo zbierať podpisy poslancov. "Zatiaľ máme len predbežné dohody," dodal poslanec Branislav Opaterný. Predpokladá, že potrebných minimálne 30 podpisov nazbierajú bez problémov. Ako dôvody Prokopovičovho odvolania uvádzajú porušenie zákona v kauzách okolo Slovenských aerolínií, netransparentný tender na privatizáciu letísk v Bratislave a Košiciach a neschopnosť ministerstva včas zabezpečovať všeobecne záväzné právne predpisy v oblasti cestnej premávky.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
02. máj 2024 21:01