StoryEditor

Expolicajti ostávajú za mrežami

13.12.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR

Bývalý trenčiansky kukláč Róbert Č., jeden z trojice zabijakov podnikateľa v Polomke, zostáva naďalej vo väzbe. Rozhodol o tom včera banskobystrický Krajský súd. Podobne znel aj utorkový verdikt súdu vo veci sťažnosti jeho komplica, niekdajšieho banskobystrického vyšetrovateľa Róberta P. Väzbu na neho uvalil Okresný súd.
Obaja muži spolu s trenčianskym policajtom Jurajom R., ktorého vzal do väzby vojenský súd, čelia obvineniu z vraždy horehronského podnikateľa s pohonnými látkami Jána Kubašiaka v jeho rodinnom dome 14. novembra. Jeho popravili a siedmich príbuzných spútali. Policajnej hliadke, ktorá prišla na miesto, sa predstavili ako policajti a oboch príslušníkov taktiež spútali. Jednému z nich sa podarilo vyslobodiť a privolal pomoc. Útočníci ušli a ich auto sa pokúsila zastaviť na úteku hliadka, pričom vrahovia ťažko zranili jedného policajta a unikli.
Róbert P. a Róbert Č. dnes spoza mreží tvrdia, že s vraždou nemajú nič spoločné, oni vraj nestrieľali. Mali vziať iba kompromitujúce dokumenty a Kubašiaka vystrašiť. Podľa nich sa v dome nachádzala ešte štvrtá osoba, ktorá všetko pripravila a vraždila. Takto sa obhajovali v sťažnosti proti väzbe, ktorou sa chceli dostať na slobodu. Teória štvrtého zabijaka sa objavila ešte v čase, keď sa Róbert Č. 15. novembra sám vydal polícii pri ubytovni Mýtnik v Mýte pod Ďumbierom v Breznianskom okrese, a ďalších dvoch podozrivých chytili o tri dni neskôr v Prievidzi. Na ňu však narážajú výpovede svedkov. Mladíka, ktorý ako prvý spozoroval troch kukláčov plaziť sa pod oknami Kubašiakovho domu a zalarmoval policajtov z Pohorelej. Rodina videla vchádzať do domu takisto len troch mužov v policajných overaloch s kuklami na hlave.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 23:56