StoryEditor

Radim Hreha: Paroubkovi ma nepredstavili

11.12.2006, 23:00

Veľa sa hovorí o vašom prepojení na šéfa českých sociálnych demokratov Jiřího Paroubka. Poznáte sa?
- Nie, v živote som nebol pánovi Paroubkovi predstavený. Mám však kontakty s mnohými politikmi z ČSSD, ktorí sa zaoberajú médiami.
V minulosti ste však kandidovali v komunálnych voľbách na kandidátke ČSSD...
- Áno, štyri roky som pôsobil ako poslanec mestského zastupiteľstva v Českom Krumlove v rokoch 1998 až 2002. Moje angažovanie sa na mediálnej scéne však nemá nič spoločné s komunálnou politikou. Mal som naivné predstavy o fungovaní komunálnej politiky, z ktorých som sa v priebehu dvoch rokov vyliečil.
A čo kontakty na slovenských politikov? Pri realizácii vášho projektu budete ich podporu potrebovať vzhľadom na nevyhnutnosť legislatívnych zmien.
- Ministra kultúry Mareka Maďariča som osobne oslovil a predložil mu kompletnú analýzu stavu vo vzťahu k digitalizácii. Bolo to ešte pred prvou voľbou generálneho riaditeľa. Samozrejme, že to bola aj súčasť akéhosi pozitívneho lobingu, keď som sa snažil trošičku zviditeľniť a predstaviť sa mu ako človek, ktorý má v tejto oblasti v Česku niečo za sebou. Hovorili sme spolu...
Výkonný riaditeľ STV Branislav Záhradník dal po odchode Richarda Rybníčka urobiť audit, pri ktorom sa našli faktúry za fiktívne výkony. Ďalšie kroky necháva Záhradník na nové vedenie. Aký bude váš postup?
- S výsledkami auditu sa chcem zoznámiť. Akékoľvek podozrenie z nezákonného konania nechám preveriť kompetentným orgánom.
Richard Rybníček prepustil približne 1 200 zamestnancov. Plánujete aj vy prepúšťanie?
- Nie, už len vzhľadom na očakávanú digitalizáciu či produkciou pôvodnej tvorby. Je jasné, že s týmto stavom pracovníkov sa nebudú dať zabezpečiť všetky úlohy spojené s výrobou pôvodnej tvorby či prechodom na digitalizáciu. Dá sa teda očakávať nábor nových zamestnancov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 02:48