StoryEditor

Je to nezmysel

21.03.2007, 23:00

Rada STV zaviazala vedenie televízie, aby riešilo miliónové dlhy. Väčšinu z nich dostala STV za prerušovanie relácie SuperStar reklamou. Cítite zodpovednosť za pokuty?
-- Považujem to za smiešne. Pokiaľ viem, Najvyšší súd vrátil dve rozhodnutia Licenčnej rady na prerokovanie a pri ďalších som sa dočítal, že STV sa bude odvolávať na Najvyšší súd. Tieto veci ešte vôbec nie sú ukončené. Celé je to len prázdne gesto a živenie témy, ktorá vôbec nie je v tejto chvíli podstatná. Oveľa podstatnejšie je, že by sa mala Rada STV zamyslieť nad tým, kto prevezme zodpovednosť -- či to bude rada alebo samotný riaditeľ za to, že rada spolu s riaditeľom vedome naplánovali stratu STV na tento rok vo výške 200 miliónov korún.
Neobávate sa, že by vám tie pokuty mohli byť zosobnené?
-- Neobávam. Je to nezmysel takisto, ako sa nemôže zosobniť 200-miliónovú strata členom rady a pánovi Radimovi Hrehovi, ktorí vedome vyrobia stratu, schvália si to a ešte sa aj tvária, že strata 200 miliónov je v poriadku, veď to niekto zaplatí.
Odmietate teda svoju zodpovednosť za to, že STV porušovala zákon, keď prerušovala reláciu SuperStar reklamou?
-- Po rozhodnutí Najvyššieho súdu sme to hneď zastavili. Do prestávok sa potom dávali upútavky, už nešla reklama. Konali sme podľa súdu, všetko to je podložené. Opakujem, toto sú len tárania o tom, že sa neriešia problémy, ktoré majú v televízii a neriešia sa nezmysly.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 06:37