TASR - Jakub Kotian
StoryEditor

V Bratislavskom kraji sa budú meniť cestovné poriadky. Zabezpečiť majú lepšiu nadväznosť spojov

07.12.2021, 10:04
Autor:
TASRTASR
Pre každoročnú zmenu cestovného poriadku v železničnej doprave prichádza k úprave odchodov na MHD.

Pre celoštátne zmeny cestovných poriadkov dôjde od nedele k úpravám cestovných poriadkov v bratislavskej mestskej hromadnej doprave  i v regionálnej autobusovej doprave v okolí Bratislavy. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava a Bratislavská integrovaná doprava, koordinátor Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji.

Bratislavský mestský dopravca avizuje zriadenie novej zastávky "Kútiky", ktorá pribudne na MHD linke číslo 35. Bude umiestnená na zrekonštruovanom nadjazde ponad Karloveskú ulicu a zlepšiť tak má prestupovanie z autobusovej dopravy na električkovú v smere do Dúbravky i v smere do centra.

"Súčasťou zastávky na tomto moste sú aj nové chodníky a výťah, ktorý zabezpečí bezbariérový prístup k električkám," spresnil hovorca DPB Martin Chlebovec.

K zlepšeniu dopravy majú prispieť aj úpravy cestovných poriadkov na linkách MHD číslo 65, 90, 52 a 56. DPB na základe vyhodnotenia predchádzajúcich zmien na linke 65 dopĺňa spoje v rannej špičke tak, aby interval desať minút bol v čase približne od 6.00 do 8.30 h z obidvoch konečných zastávok.

"Na linke číslo 90 prichádza k úprave cestovného poriadku na základe vyhodnotení vyťaženosti jednotlivých spojov a tiež na základe podnetov cestujúcich. Málo využívané spoje v okrajových častiach dňa budú presunuté v prospech odpoludňajšej dopravnej špičky," spresnil hovorca dopravného podniku.

Pre každoročnú zmenu cestovného poriadku v železničnej doprave prichádza k úprave odchodov na MHD linke číslo 52 tak, aby jej spoje aj naďalej nadväzovali na zastávke "Stanica Vajnory" na príchody a odchody vlakov.

Prioritne v smere a zo smeru Senec. "V tejto súvislosti bude upravený aj cestovný poriadok MHD linky číslo 56, ktorá s linkou číslo 52 tvorí v úseku Východné – Rača spoločnú striedavú obsluhu tejto oblasti," podotkol Chlebovec.

V rámci regionálnej autobusovej dopravy v Bratislavskom kraji dôjde k najzásadnejším zmenám cestovných poriadkov v okolí Malaciek, a to najmä pre zásadnú zmenou časových polôh vlakov pre pripravovanú rozsiahlu modernizáciu železničnej trate. "Úpravy cestovných poriadkov v ďalších oblastiach reagujú na zmeny grafikonu vlakovej dopravy a vylepšujú obslužnosť v regióne," spresnila BID.

V okolí Pezinka nastanú drobné časové posuny pre zlepšenie nadväzností s vlakmi, lepšie rozvrhnutie spojov a pridanie spojov večer v úseku Modra – Bratislava.

Na linke 545 v úseku Pezinok – Šenkvice – Vištuk bude pridaný poobedný spoj pre školákov. Pre okolie Senca a Šamorína pôjde o drobné časové posuny pre zlepšenie nadväzností s vlakmi a drobné časové posuny na spojoch zabezpečujúcich dochádzku žiakov do a zo škôl.

01 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 02 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Bratislava pripravuje veľký parkovací dom. Magistrát si objednal dokumenty za niekoľko desiatok tisíc eur 03 - Modified: 2024-04-17 16:51:42 - Feat.: - Title: "Iba núdzový personál." Rozsiahly štrajk organizovaný odbormi v Grécku ochromil dopravu 04 - Modified: 2024-04-17 14:21:24 - Feat.: - Title: Veľká prasklina ohrozuje termíny na Višňovom. Ráž pripúšťa scenár, že sa spustí dočasne len jedna rúra 05 - Modified: 2024-04-14 16:46:26 - Feat.: - Title: V časti D2 smer Bratislava budú od pondelka dopravné obmedzenia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 01:17