StoryEditor

Aktéri kauzy

20.11.2006, 23:00

Ladislav Rehák: Podnikateľ, je obvinený z vydierania bývalej účtovníčky jeho firiem. Podľa polície ju spolu so svojimi synmi a Róbertom J. násilím a hrozbou násilia prinútili uznať dlh vo výške päť miliónov korún. Minulý týždeň mu pribudlo obvinenie z ďalšieho vydierania v súvislosti s výkupom pozemkov na Záhorí. Podľa informácií HN v tomto prípade ide o 15 miliónov korún. Rehák si na výkup pozemkov najal firmu RAVI Slovakia, ktorá patrí rodine Vittekovcov. Podľa zdroja z Rehákovho okolia Vittekovci tlačili majiteľov pozemkov, aby znížili cenu a rozdiel si údajne nechali. Mali tak získať asi 15 miliónov korún. Túto sumu priznali aj v zápisnici spísanej pred notárkou. Vittekovci podali na Reháka a Valka trestné oznámenie ešte v júli.
Ernest Valko: Advokát, je obvinený z vydierania v súvislosti s výkupom pozemkov na Záhorí. Rehák si ho najal na vymáhanie dlhu od Vittekovcov. Vypracoval právnu analýzu a zorganizoval stretnutie. Bol pri uznaní dlhu.
Martin Rehák, Juraj Rehák a Róbert J.: Sú spoluobvinení z vydierania účtovníčky. Martin Rehák je zároveň obvinený aj vydierania v súvislosti s výkupom pozemkov.
Andrea K.: Pracovala ako účtovníčka v Rehákových firmách. Podľa polície ju Rehák a spol. násilím prinútili, aby podpísala notársku zápisnicu o uznaní päťmiliónového dlhu. Rehákov advokát Ondrej Mularčík tvrdí, že mladá žena podpísala dlh dobrovoľne.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
08. máj 2024 00:22