StoryEditor

Prezident: Politické nominácie boli a budú

28.12.2006, 23:00
Autor:
SITASITA
Politické nominácie na vedúce miesta v podnikoch tu vždy budú, či chceme alebo nechceme, vždy by však mali vychádzať z odbornosti. Tvrdí to prezident Ivan Gašparovič.

Politické nominácie na vedúce miesta v podnikoch tu vždy budú, či chceme alebo nechceme, vždy by však mali vychádzať z odbornosti. Tvrdí to prezident Ivan Gašparovič. Podľa jeho slov je to podobné ako v podniku vo vlastníctve nejakej súkromnej spoločnosti. Ak by sa do vedenia podniku dostal nezodpovedný a odborne nevzdelaný človek, firma skrachuje. Štát dokáže svoj majetok dobre spravovať, na to sú však potrební odborníci a zodpovední ľudia, ktorí nemajú na zreteli na prvom mieste svoj prospech alebo prospech politickej strany.
Nikomu nebude záležať na tom, či je vedúci predstaviteľ podniku nominantom nejakej politickej strany, ak podnik funguje, plnia sa v ňom sociálne programy a reálna mzda robotníkov rastie, uviedol prezident. Zamestnanci podniku by asi nezniesli, ak by bol na čele podniku nominant, ktorý nie je odborník, nevie riadiť podnik, sedel by iba v orgánoch podniku a správal sa podľa pokynov politickej strany alebo niekoho, kto sleduje svoj osobný prospech, dodal. Keď si niekto do podniku zodpovedajúceho za fungovanie jadrovej elektrárne umiestni krstnú mamu, ktorá okrem domácnosti nič neriadila, tak je to jasné. "Ale ak niekto je v politickej strane a v podniku pracuje roky, zodpovedá zaň a jeho dobré výsledky sú známe, tak prečo by tam nemohol byť, hoci je z politickej strany," uviedol prezident Ivan Gašparovič.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
11. máj 2024 21:47