StoryEditor

Na Slovensko sme hrdí

28.12.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR
Bratislava -- Sedemdesiatjeden percent občanov Slovenska je hrdých na svoju vlasť a na to, čo od svojej samostatnosti dosiahla. Kritický postoj k úspechom svojej krajiny má pätina opýtaných.

Sedemdesiatjeden percent občanov Slovenska je hrdých na svoju vlasť a na to, čo od svojej samostatnosti dosiahla. Kritický postoj k úspechom svojej krajiny má pätina opýtaných. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky Inštitútu pre verejného otázky. Iba šesť percent respondentov nevedelo odpovedať na otázku, či sú hrdí na Slovensko a jeho úspechy. V roku 2003 bola na úspechy vlasti hrdá takmer polovica ľudí - 49 percent, negatívny postoj malo 43 percent a nevedelo odpovedať osem percent respondentov.
Prieskum ukázal, že za posledný rok sa rozšíril okruh ľudí so silnejším pocitom hrdosti takmer vo všetkých sociálno-demografických skupinách a prostrediach. Zmenu badať u prívržencov relevantných politických strán. Postoje sa zmenili na posledný rok najmä u ľudí sympatizujúcich s vládnymi stranami - Smer-SD, SNS a ĽS-HZDS. Kým pred rokom bola hrdosť výraznejšia u prívržencov SDKÚ-DS, Slobodného fóra a KDH, v súčasnosti sú to práve vládne strany.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. september 2024 02:11