StoryEditor

Zvoní! Veľká šanca pre obchodníkov

Záver augusta a začiatok septembra je zaujímavým obdobím aj pre obchodníkov, ktorí majú v ponuke školské pomôcky. Predajne sa zapĺňajú ľuďmi a tržby obchodníkov oproti iným mesiacom roka rastú. Sieť obchodov Tesco každoročne zvyšuje predaj školských pomôcok približne o štvrtinu. "Dobre sa predávajú školské tašky, farbičky, ale aj zošity. Sme veľmi spokojní. Tento začiatok školskej sezóny patrí doteraz medzi naše najsilnejšie," poznamenala hovorkyňa Tesca Oľga Hrnčiarová.
Vo viac ako dvoch desiatkach predajní Hypernova zaznamenali zvýšený záujem o kúpu školských potrieb už druhý augustový týždeň. V tom čase totiž obchodný reťazec rozbehol akciu "Návrat do školy", podporenú letákovou akciou. Najväčší nápor však očakávali uplynulý víkend a počas prvých dní školského roku.
Podľa hovorkyne siete Ahold Retail Slovakia Diany Chovancovej-Stankovej rodičia kupovali v druhej polovici augusta skôr školské aktovky, ruksaky, prezuvky či peračníky. Zvýšený záujem o kúpu zošitov, obalov, farbičiek a drobnejších školských pomôcok očakávajú až tento týždeň. Ceny školských potrieb v Hypernove ostali zhruba na vlaňajšej úrovni.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 06:54